İntegral Makarna İntegral makarna, tam buğday unundan yapılmış ve sağlığa yararlı bileşenleri barındıran bir makarna türüdür. Tam buğday unundan yapıldığı için, integral makarnanın rengi normal beyaz makarnaya göre biraz daha koyudur. İntegral makarna, kompleks karbonhidrat dediğimiz nişasta moleküllerini içerir. Bu nişasta molekülleri sindirim sisteminde uzun sürede parçalanır. Bu nedenle kanda insülin fazlalığı oluşturmaz ve hızlı kan şekeri düşüşü yaşanmadığından kişi uzun süre açlık hissi duymaz. Sağlıklı bir yaşam için her gün sağlıklı karbonhidratları doğal yiyeceklerden almak önemlidir. Günde bir kişinin küçük bir tabak integral makarna yemesinde sakınca yoktur. Eğer makarnayı fazla kaçırırsanız, tempolu bir yürüyüş ile bunu dengeleyebilirsiniz. İntegral Makarna Yerken Dikkat Edilmesi Gerekenler İntegral makarna pişirirken tuz ilave etmemek gerekir. Suyuna az zeytinyağı ekleyerek ve kısık ateşte pişirerek suda çektirme yöntemi ile pişirmeniz önerilir. Hafif diri bıraktığınız integral makarnayı, yağsız peynir, taze sebze, beyaz et ve zeytinyağı ile tüketmeniz gerekir. Suda çözülemeyen diyet lifi içeren tam buğdaydan yapılmış integral makarnalar, tokluk sağlar. İntegral makarnanın kilo vermede sıkıntı yaratmaması için, krema, tereyağı, kızarmış sebze, yağlı kırmızı et ve yağlı soslarla tüketilmemesi gerekir. Sağlık için olabildiğince beyaz makarna yememeniz önerilir. İntegral makarna, normal makarnaya göre biraz daha geç pişer ve fiyat olarak da biraz daha pahalıdır. Bu bilgiyi de sizlerle paylaştıktan sonra, sizin için bir integral makarna tarifi paylaşalım. İntegral Makarna İçin Gerekli Malzemeler
İntegral Makarna Nasıl Yapılır? Ton balıklı integral makarnanın hazırlanışı için öncelikle tencerenin içerisine çok az sıvı yağ, tuz ve su koyup ocağa alın. Kaynayan suyun içerisine integral makarnayı koyup altını kısın. İntegral makarna, normal makarnaya göre biraz daha geç pişer. Suyunu çektirerek pişirin. Dişe gelir bir şekilde pişen makarnayı süzün ve soğuyana kadar bekletin. Bu esnada soğanları pilavlık doğrayın. Biberleri tohum kısımlarından ayırın ve ince ince doğrayın. Bir kase içerisine zeytinyağı, hardal ve limon suyunu koyup sos hazırlayın. Geniş bir salata kasesine bütün malzemeyi koyun ve üzerine sosu ekleyip harmanlayın. Afiyet olsun. |