Fırında Tavuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Fırında Tavuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Makarna

Fırında tavuklu makarna, sağlıklı ve doyurucu bir yemek alternatifidir. Tavuk eti, protein açısından zengin bir besin kaynağıdır ve özellikle organik olarak tercih edilmesi, yemeğin besin değerini artırır. Bu tarif, hazırlaması son derece pratik ve lezzetli bir seçenektir. Yanında başka bir yemeğe gerek kalmadan, sadece fırında tavuklu makarna ile misafirlerinize keyifli bir sofra hazırlayabilirsiniz.

Fırında Tavuklu Makarna İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tane domates

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Sos İçin

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır?

Öncelikle makarnayı kaynar suyun içerisinde belirtilen süreye göre pişirin. Pişmiş olan makarnayı süzgeç yardımıyla süzün ve bir kenara alın. Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın ve bir tencereye alın. Tavuğu, suyunu verip çekene kadar pişirin. Suyunu çeken tavuğa biraz sıvı yağ ekleyin ve rengi kızarana kadar pişirmeye devam edin. Soğanı ve yeşil biberi yemeklik doğrayıp tavuğa ekleyin. Sarımsağı ezip ekleyin ve malzemeleri birkaç dakika kavurun. Ardından kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesi ekleyin. Baharat ve tuzu ilave edip karıştırın. Hazırlanan tavuklu harcı bir kenara alın.

Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını bir tavada eritin. Erimiş yağın içine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırın. Unun rengi sararınca azar azar sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak homojen bir kıvama getirin. Baharat ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına gelen sosu bir kenara alın.

Fırın tepsisini veya fırına dayanıklı bir cam tepsiyi yağlayın. Yağlanmış tepsiye haşlanmış makarnanın yarısını ekleyin. Üzerine hazırlanan tavuk sosunu dökün ve yayın. Kalan makarnayı tavuk sosunun üzerine ekleyin ve tekrar yayın. Hazırlanan beşamel sosu makarnanın üzerine döküp yayın. Tepsiyi 200 derece ısıtılmış fırına yerleştirin ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Üzeri kızaran yemeği fırından çıkarın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekrar fırına verin. Kaşar peyniri eriyene kadar birkaç dakika daha pişirin. Fırından alıp sıcak olarak dilimleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Somonlu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Somonlu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Basit Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Basit Makarna Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Haşlaması Nasıl Yapılır?

Makarna Haşlaması Nasıl Yapılır?

Çubuk Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Çubuk Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Kaç Kalori? Makarna Besin Değerleri

Makarna Kaç Kalori? Makarna Besin Değerleri

Güncel

Ispanaklı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuskus Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Alfredo Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Alfredo Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Besin Değeri?

Makarna Besin Değeri?

Makarna Protein Değerleri

Makarna Protein Değerleri

Evde Makarna Nasıl Yapılır?

Evde Makarna Nasıl Yapılır?