Evde Makarna Nasıl Yapılır?
20 Temmuz 2024

Evde Makarna Nasıl Yapılır?


Evde makarna yapmak, çocuklarına sağlıklı ve içinde ne olduğunu bildiği yemekler sunmak isteyen ebeveynler tarafından sıkça sorulan bir sorudur. Makarna, özellikle çocuklar ve öğrenciler arasında oldukça popüler bir yemektir. Dışarıdan alınan makarnaların üretim koşullarını bilmediğimiz için zaman zaman tereddüt edebiliriz. Ancak, evde kendi bildiğimiz malzemelerle hazırladığımız makarnalar ile hem ailemize hem de kendimize lezzetli ve güvenilir yemekler sunabiliriz.

Evde Makarna Yapmanın Adımları

Evde makarna yapmak, sanıldığı kadar zor değildir. Annelerimiz ve anneannelerimiz yıllardır erişte yaparak aslında evde makarnaya benzer yiyecekler hazırlamaktadırlar. Makarna ve erişte arasındaki fark, birkaç malzeme ve şekil farklılığıdır. Günümüzde birçok mutfak eşyası satan firmada makarna yapma makineleri bulunmaktadır. Bu makineleri edinerek çeşitli şekillerde ev makarnası hazırlamanız mümkündür. Size sadece hamurunu yoğurmak kalır. Ev makarnasının hamuru, oldukça basit ve hızlı bir şekilde hazırlanabilir. Eğer makarna kesme makineniz yoksa, bıçak veya farklı mutfak aletleri ile de makarnaya şekil verebilirsiniz. Önemli olan, kendi yaptığınız taze ve bilinen malzemelerle hazırlanan makarnayı güvenle sevdiklerinize sunabilmektir.

Makarnayı hazırladıktan sonra ister hemen pişirebilir, isterseniz fırında bir süre bekletip kurutarak daha sonra kullanmak üzere soğutucunuzda saklayabilirsiniz. Böylece, her seferinde güvenle hazırlanmış ev makarnası yemenin ve çocuklarınıza yedirmenin rahatlığını yaşayabilirsiniz.

Evde Makarna Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı ılık su

Nasıl Yapılır?

Derin bir kap içerisine un elenir ve ortasına bir çukur oluşturulur. Tuz, yumurta ve su bu çukura eklenir ve ortadan kenarlara doğru yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur. Hamur sert olacak, yoğururken endişelenmeyin. Gayet sert ve sarı renge yakın bir hamur elde edeceksiniz. Bütün un karışıncaya ve hamur tamamen pürüzsüz bir hal alana kadar yoğrulduktan sonra hamur streç filme sarılarak en az iki saat buzdolabında dinlendirilir.

Dinlenen hamur, varsa makarna makinesi ile yoksa merdane ile birkaç milimetre kalınlığında açılır ve istenilen şekillerde kesilir. Hamuru açmadan farklı şekillerde de verebilirsiniz. Bu hamur ile hangi şekillerde ve hangi soslarla makarna yapacağınız tamamen hayal gücünüze kalmıştır. Güvenle yapabileceğiniz ve sevdiklerinize yedirebileceğiniz lezzetli makarnalar sizi bekliyor.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sütlü Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Yapımı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Yapımı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Çubuk Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Çubuk Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Kepekli Makarna Kalori Değerleri

Kepekli Makarna Kalori Değerleri

Beşamel Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Napoliten Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Napoliten Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarnanın Zararları Nelerdir?

Makarnanın Zararları Nelerdir?

Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Karidesli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Karidesli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kabaklı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Makarna

Tavuklu Makarna