Ton Balıklı Mısırlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Ton Balıklı ve Mısırlı Makarna, besleyici içeriği ve lezzetiyle sağlıklı bir öğün seçeneğidir. Yüksek protein ve lif oranı sayesinde diyet dostu bir alternatiftir. Pratik hazırlanışıyla özel günlerde ya da günlük yemeklerde tercih edilebilir. Hem soğuk hem de sıcak servis edilebilir.
Ton Balıklı Mısırlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri
09 Eylül 2024

Ton Balıklı ve Mısırlı Makarna


Ton Balıklı ve Mısırlı Makarna, hem diyet yapanların hem de sağlıklı beslenmek isteyenlerin severek tüketebileceği son derece lezzetli ve sağlıklı bir makarna yemeğidir. Akşam yemeklerinde et yemeklerinin yanında ya da başlı başına bir öğün olarak tüketilebilir. Özellikle hanımların toplandığı özel günlerde ve davetlerde, hatta çay saatlerinde severek ikram edebilecekleri lezzetli ve görünümleri güzel bir yemektir. İstenirse sos eklenmeden sadece salata şeklinde tüketilerek kilo kontrolü sağlanabilir.

Ton Balıklı ve Mısırlı Makarna Malzemeleri


  • 1 paket haşlanmış fusilli makarna
  • 350 gr yağı azaltılmış ton balığı
  • 1 su bardağı haşlanmış garnitür
  • Yarım su bardağı küp doğranmış kornişon turşu
  • Yarım su bardağı ince doğranmış mantar konservesi
  • 1 su bardağı konserve veya taze ise haşlanmış mısır
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Birkaç yaprak taze nane

Ton Balıklı ve Mısırlı Makarna Nasıl Yapılır?


Makarnalar tuzlu kaynar suda iyice haşlanır ve süzülür. Bir parça soğuduktan sonra içine mısır, garnitür, turşu, ton balığı ve mantar eklenir ve karıştırılır. Karışımın içine maydanoz, dereotu ve taze nane ince ince doğranır ve tekrar karıştırılır. Bir kase içinde zeytinyağı, limon ve baharatlar karıştırılır ve karışıma eklenir. İyice karıştırılır ve soğuk ya da ılık olarak servis edilir. İstenirse karışıma taze soğan veya sarımsak eklenebilir.

Ekstra Bilgiler

Ton balıklı ve mısırlı makarna, içerdiği yüksek protein ve lif oranı ile sağlıklı beslenme rutinine katkıda bulunur. Ayrıca, zeytinyağı ve taze sebzelerle zenginleştirilen bu yemek, antioksidan açısından da zengin olup bağışıklık sistemini destekler. Limon suyu yemeğe ferahlatıcı bir tat katarken, baharatlar da lezzetini artırır. Daha sağlıklı bir seçenek arayanlar için, tam buğday makarna kullanarak lif oranını daha da artırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Hulki 23 Temmuz 2024 Salı

Ton Balıklı ve Mısırlı Makarna yemeğini denedim ve gerçekten harika oldu! Malzemelerin taze ve hafifliğiyle birlikte zeytinyağı ve limonun kattığı lezzet tarifsizdi. Acaba bu tarifi yaparken farklı makarna türleri kullanarak da aynı sonucu elde edebilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Hulki,

Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim! Ton balıklı ve mısırlı makarna tarifini beğenmenize sevindim. Bu tarifte farklı makarna türleri kullanarak da gayet iyi sonuçlar alabilirsiniz. Örneğin, spagetti, penne veya fiyonk makarna gibi türler de bu tarife çok yakışır. Makarnanın türünü değiştirmekle birlikte, pişirme süresini tarifinize uygun şekilde ayarlamaya dikkat ederseniz, aynı lezzeti elde edebilirsiniz. Denemekten çekinmeyin!

Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Glutensiz Makarna Tarifi ve Malzemeleri
Glutensiz Makarna Tarifi ve Malzemeleri
Penne Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri
Penne Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri
Evde Makarna Nasıl Yapılır?
Evde Makarna Nasıl Yapılır?
Makarna Besin Değeri?
Makarna Besin Değeri?
Etli Makarna Tarifi ve Malzemeleri
Etli Makarna Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kuskus Makarna Tarifi ve Malzemeleri
Kuskus Makarna Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kesme Makarna Tarifi ve Malzemeleri
Kesme Makarna Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kavurma Makarna Tarifi ve Malzemeleri
Kavurma Makarna Tarifi ve Malzemeleri