Deniz Mahsullü Makarna Deniz mahsullü makarna, son zamanlarda yemek tarifleri içerisinde oldukça ilgi gören bir yemek çeşididir. Bu tarifte kullanılacak en ideal makarna çeşitleri, linguine ve spagettidir. Spagetti makarnayı her market reyonunda kolaylıkla bulabilirsiniz. Deniz mahsulleri içinse balık pazarlarında taze ve çeşitli deniz ürünlerini bulabilirsiniz. Deniz mahsullerinin pişirme süreleri farklılık gösterir. Sulu ve yumuşak kalmaları için uzun pişirme sürelerinden kaçınılmalıdır; aksi halde sert ve lastiksi olabilirler. Yine de herkesin damak zevki farklı olduğundan, dileyen kişiler deniz mahsullerinin pişirme sürelerini kendilerine göre ayarlayabilirler. Unutulmamalıdır ki güzel yemek pişirmek için deneyim şarttır. Deniz Mahsullü Makarna İçin Malzemeler
Deniz Mahsullü Makarna Nasıl Yapılır? Suyu derin bir kaba koyup kaynatmaya başlayın. Su kaynadıktan sonra tuz ilave edip, spagetti makarnayı tencereye boşaltın. Tahmini 7-8 dakika pişirdikten sonra tencereyi ateşten alıp, kaynayan makarnaların hamurlaşmasını önlemek için üzerine soğuk su ilave edin ve bir kenara bırakın. Deniz mahsullerinin pişirme süreleri farklılık gösterdiğinden, her birini ayrı ayrı pişirmek gerekecektir. İyice ısınmış bir tavaya zeytinyağı koyup, dilimlenmiş sarımsakları ve ayıklanmış midyeleri ilave edin. 2-3 dakika kadar pişirdikten sonra ateşten alıp bir kenara koyun. Karidesleri kuyrukları kalacak şekilde temizleyin. Karidesler için iyice ısınmış tavaya yağ, sarımsak ve tuz ekledikten sonra 1-2 dakika pişirip midyelerin yanına bırakın. Tavanızı tekrar yağlayıp kalamarları ekleyin. Bölünmüş sarımsak ve bir tutam tuz ekledikten sonra 3-4 dakika pişirin. Önceden hazırladığınız midyeleri ve karidesleri ekleyin. İkiye bölünmüş cherry domatesleri ve kremayı ekleyin. Kenarda bekleyen spagetti makarnayı süzüp sosun içerisine koyun. İçine biraz maydanoz ve bir miktar fesleğen ekleyip karıştırın. Tabaklara alarak sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |