Salça Soslu Makarna Makarna, pratik yapımı nedeniyle birçok kişi için mutfaklarda kurtarıcı bir yemektir. Ayrıca, her yaş grubunun tercih ettiği ve severek yediği bir yemek türü olarak bilinir. Bu sebepten dolayı, birçok ailenin mutfağından eksik olmayan makarna, mutfakların baş tacıdır. Her bütçeye uygun olan makarna, vitamin ve mineral açısından oldukça besleyicidir. Karbonhidrat bakımından yüksek olduğu için özellikle şeker hastalarının dikkatli tüketmesi gerekmektedir. Makarnanın diyet listelerinde yeri mutlaka vardır; fakat bu genellikle salçalı ve soslu olarak değil, sebze ile ya da haşlama olarak sade tüketilmektedir. Günümüzde, salça soslu makarnanın yapılışı oldukça kısa sürede hazırlanabildiği için özellikle çalışan annelere mutfakta yardımcı olmaktadır. Çocukların da genellikle hayır diyemediği bu yemek, sık tüketilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Salça Soslu Makarna İçin Gerekli Malzemeler
Salça Soslu Makarna Nasıl Yapılır? Geniş bir tencere içerisine su koyarak kaynatın. Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz ekleyin ve ardından paketteki makarnayı ilave edin. Makarna haşlanana kadar pişirin. Haşlanan makarnayı süzgeçten geçirerek suyunu süzün. Bu arada, tencereye soğanı, domatesi ve biberi ince ince doğrayarak ekleyin. Üzerine sıvı yağı ilave edip salça ile birlikte güzelce kavurun. Kavrulan malzemelerin üzerine haşlanmış makarnayı ekleyip 5 dakika daha kavurarak kısık ateşte kısmen pişirin. Ateşten aldıktan sonra, ince kıyılmış maydanozları makarnanın üzerine serpiştirip karıştırın. Salça soslu makarnanız servise hazırdır. Sevdiklerinizle afiyetle yiyebileceğiniz bu pratik makarnayı paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Mavera
21 Temmuz 2024 PazarMakarna yaparken suyuna tuz eklemeyi hep unutuyorum, bu durumda makarnam lezzetsiz mi olur?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMavera, makarna yaparken suyuna tuz eklemeyi unutmak, makarnanın lezzetini etkileyebilir. Tuz, makarnanın içine nüfuz ederek daha lezzetli olmasını sağlar. Tuz eklemediğinizde, makarna nötr bir tada sahip olabilir, bu da sosun lezzetini tam olarak ortaya çıkarmayabilir. Ancak, bu durumu telafi etmek için sosunuza biraz daha tuz ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Yine de, bir dahaki sefere makarna suyuna tuz eklemeyi hatırlamanız, daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.