Salça Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Salça Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Salça Soslu Makarna

Makarna, pratik yapımı nedeniyle birçok kişi için mutfaklarda kurtarıcı bir yemektir. Ayrıca, her yaş grubunun tercih ettiği ve severek yediği bir yemek türü olarak bilinir. Bu sebepten dolayı, birçok ailenin mutfağından eksik olmayan makarna, mutfakların baş tacıdır. Her bütçeye uygun olan makarna, vitamin ve mineral açısından oldukça besleyicidir. Karbonhidrat bakımından yüksek olduğu için özellikle şeker hastalarının dikkatli tüketmesi gerekmektedir. Makarnanın diyet listelerinde yeri mutlaka vardır; fakat bu genellikle salçalı ve soslu olarak değil, sebze ile ya da haşlama olarak sade tüketilmektedir. Günümüzde, salça soslu makarnanın yapılışı oldukça kısa sürede hazırlanabildiği için özellikle çalışan annelere mutfakta yardımcı olmaktadır. Çocukların da genellikle hayır diyemediği bu yemek, sık tüketilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Salça Soslu Makarna İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Salça Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Geniş bir tencere içerisine su koyarak kaynatın. Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz ekleyin ve ardından paketteki makarnayı ilave edin. Makarna haşlanana kadar pişirin. Haşlanan makarnayı süzgeçten geçirerek suyunu süzün. Bu arada, tencereye soğanı, domatesi ve biberi ince ince doğrayarak ekleyin. Üzerine sıvı yağı ilave edip salça ile birlikte güzelce kavurun. Kavrulan malzemelerin üzerine haşlanmış makarnayı ekleyip 5 dakika daha kavurarak kısık ateşte kısmen pişirin. Ateşten aldıktan sonra, ince kıyılmış maydanozları makarnanın üzerine serpiştirip karıştırın. Salça soslu makarnanız servise hazırdır. Sevdiklerinizle afiyetle yiyebileceğiniz bu pratik makarnayı paylaşabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mavera

21 Temmuz 2024 Pazar

Makarna yaparken suyuna tuz eklemeyi hep unutuyorum, bu durumda makarnam lezzetsiz mi olur?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Mavera, makarna yaparken suyuna tuz eklemeyi unutmak, makarnanın lezzetini etkileyebilir. Tuz, makarnanın içine nüfuz ederek daha lezzetli olmasını sağlar. Tuz eklemediğinizde, makarna nötr bir tada sahip olabilir, bu da sosun lezzetini tam olarak ortaya çıkarmayabilir. Ancak, bu durumu telafi etmek için sosunuza biraz daha tuz ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Yine de, bir dahaki sefere makarna suyuna tuz eklemeyi hatırlamanız, daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynir Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fettucini Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fettucini Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Karidesli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Karidesli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Penne Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Penne Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Fırında Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Fırında Makarna Tarifi ve Malzemeleri