Makarna Pastası Makarna pastası, adını duyduğunuzda bir makarna yemeği olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu tarif aslında makarna kullanılarak yapılan bir pasta gibidir. Görüntüsü mükemmel olan bu tarif, ilk duyduğumda çok ilgimi çekmişti. Acaba gerçekten bu şekilde mi olur diye merak ediyordum. Ama yapınca gerçekten olduğunu hem gördüm hem de inandım. Birkaç kez yapınca eliniz pratiklik kazanıyor ve her seferinde sonuç harika oluyor. Özel günlerinizde ve davetlerinizde sunabileceğiniz çok özel ve güzel bir tarif. Eminim herkes sizden tarifini isteyecektir. Bu tarif denenmesi gereken bir yemek tarifidir. Misafirlerinize gönül rahatlığıyla sunabileceğiniz bir yemek. Dilerseniz sizleri daha fazla bekletmeden tarife geçelim. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Makarna Pastası İçin Gerekli Malzemeler
Kıymalı Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Beşamel Sos İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin Gerekli Malzemeler
Makarna Pastası Nasıl Yapılır? Öncelikle makarna pastası için bulabildiğiniz en uzun kalem makarnayı alın. Kalıbın içine sığacak kadar olması yeterlidir. İlk olarak büyük boy bir tencere alıp yarıya kadar su doldurun ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine bir miktar tuz atıp karıştırın. Tuz eridikten sonra makarnayı ilave edin ve kaynamasını bekleyin. Makarnalar kaynadıktan sonra kapağı açık olarak pişirin, aksi halde taşma yapabilir. Makarnaları fırında pişireceğiniz kelepçeli kek kalıbına uzun uzun dikine yerleştirin. Kelepçeli kalıbın içini yağlamayı unutmayın. Makarna pastasını yaparken makarnaların birbirine yapışması için parmesan peyniri veya yumurta kullanabilirsiniz. Bir adet yumurtayı kırıp çırptıktan sonra makarnalarla karıştırın ve dizmeye başlayın. Başka bir tarafta kıymalı sosu hazırlamak için bir tavaya sıvı yağı koyup üzerine domates ve biber salçasını ilave edin ve karıştırın. Salçayı iyice ezdikten sonra kıymayı ekleyin ve kavurun. Kıyma kavrulduktan sonra tuzunu ayarlayarak baharatları ekleyip karıştırın. Son olarak maydanozları da ekleyip ocağın altını kapatın ve karışımı üzerinden alın. Makarna pastasının sosu hazırlandıktan sonra makarnaların hepsinin içine sosu doldurmaya çalışın. Kalan kıymalı sosu makarna pastasının üzerinde gezdirin. Beşamel sosu için tavaya tereyağını atıp karıştırın. Tereyağı eridikten sonra üzerine unu koyup biraz kavurun. Sonra sütü yavaş yavaş ekleyin ve hızlıca karıştırın ki topaklanma olmasın. Tuzu, karabiberi ve muskatı rendeledikten sonra koyulaşana kadar karıştırın. Beşamel sos hazır olduktan sonra makarna pastasının üzerinde gezdirin. Beşamel sosu gezdirdikten sonra son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak üzeri kızarana kadar pişirin. Kaşarlar kızarıp fırından çıktıktan sonra makarna pastasını biraz dinlendirin. Makarna pastası dinlendikten sonra dikkatlice kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis tabağına alın. Sıcak olarak servis edilir. Şimdiden afiyet olsun. |