Körili Makarna Körili makarna, makarnaya farklı ve egzotik bir tat katan en güzel lezzetlerden biridir. Körili makarna, son dönemlerde makarna tarifleri arasında popüler bir seçenek haline gelmiştir. Köri, Hindistan ve Güneydoğu Asya'da üretilen, içinde birçok baharat karışımını barındıran bir çeşnidir. Köri, zerdeçal, kimyon, zencefil, karanfil, kişniş, kakule ve acı kırmızı biber gibi baharatları içerir. Bu baharat karışımı, körili makarnayı güçlü bir antioksidan yapar. Körili makarna, özellikle çocuklar tarafından oldukça beğenilmektedir. Körili makarnaya eklenen krema, makarnanın lezzetini daha da yoğunlaştırır. Bu yemek, ara sıcak olarak da tercih edilebilir. Körili Makarna Malzemeleri
Körili Makarna Nasıl Yapılır? Makarnaları yaklaşık 8-9 dakika haşlayıp süzün. Bu şekilde makarna daha diri olacaktır. Ayrı bir tavada zeytinyağı ve tereyağını eritip, üzerine doğranmış tavukları ekleyin ve pişirmeye bırakın. Ardından mantarları ekleyip soteleyin. Mantarlar suyunu bırakınca üzerine köri ilave edin. Köriyi ekledikten hemen sonra kremayı ilave edin ve kremayı 2 dakika pişirin. Haşlanmış makarnayı bir tencereye koyun, üzerine mantar ve tavuk karışımını ekleyin. Ocağın altını kısın ve karışım ve makarna iyice birleşene kadar 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocağın altını kapatın ve makarnayı büyük bir servis tabağına alın. Üzerine dilediğiniz kadar rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini makarna ile karıştırarak peynirin erimesini sağlayın. Körili makarnanın püf noktası, köri baharatının keskin bir tada sahip olduğundan dolayı 1 tatlı kaşığı dışında kullanılmamalıdır. Fazla kullanıldığında yoğun bir baharat tadı alabilirsiniz, bu da lezzet farkı yaratabilir. Afiyet Olsun. |