Çin Makarnası Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Çin Makarnası Tarifi ve Malzemeleri

Çin makarnası; aslında hazırlanışı itibariyle sık sık yaptığımız makarna çeşitlerinden pek farklı değildir. Yani Çin makarnasına has olan bazı ince ayrıntılar dışında makarna yapmasını bilen herkesin rahatça pişirebileceği bir tariftir. Aslında Çin makarnası hem görünüş hem içerik yönünden çubuk makarna veya erişteye kısmen benzer. Çin mutfağı hakkında genel bilgisi olanlar Çin makarnasını "noodle" adıyla da bilirler. Bu yazıda Çin makarnasının; tavuklu ve sebzeli olmak üzere en yaygın iki tarifini inceleyeceğiz. Aşçılığı iyi olan ve kendine has tarifler elde etmek isteyenler tabi ki farklı aromalar deneyebilirler.

Çin Makarnası Gerekli Malzemeler
  • 1 paket noodle (Çin makarnası)
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet kabak
  • 400 gr mantar
  • 4 adet sivri biber
  • 2 tatlı kaşığı susam yağı
  • Yeterli miktarda zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • Soya sosu
  • 1 bardak su
  • 2 kaşık nişasta
  • Karabiber, tuz, pul biber
Çin Makarnası Nasıl Yapılır?
  • İlk olarak hazırlanmış olan su bir tencerede kaynatılır ve nişasta bu suya atılır.
  • Kabaklar, biberler ve havuçlar rendelenir ve soğanlar da ince ince kesilir.
  • Susam yağı ile zeytinyağı bir tavada kızartılır. Yağlar kızarınca sarımsaklar dilimlenerek bu yağa atılır ve kokusu çıkıncaya kadar kızartılır.
  • Sarımsaklar tavadan alındıktan sonra aynı yağda havuçlar, biberler ve soğanlar da kızartılır. Kavrulduktan sonra kabaklar da eklenir. Kabaklar da kavrulunca son olarak mantar da eklenir ve aynı şekilde kavrulması beklenir.
  • Sebze karışımı bu şekilde kavrulurken nişastalı sudan küçük küçük miktarlar tavaya serpilir. Böylece sebzeli Çin makarnası için gereken sebze karışımı hazırlanmış olur.
  • Ayrı bir kapta kaynatılmış olan suya makarnalar atılır ve tipik makarna pişirme rutiniyle pişirilir.
  • Son olarak sebze karışımına tuz, baharatlar ve soya sosu da eklendikten sonra makarna ile karıştırılır ve tatları iyice birleşinceye kadar ocakta ısıtmaya devam edilir.
  • Sebzeli Çin makarnası bu şekilde piştikten sonra hiç bekletmeden servis edilir.
Ekstra Bilgiler
  • Çin makarnası tarifinde kullanılan sebzeleri damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Örneğin, brokoli, kırmızı biber veya bezelye ekleyebilirsiniz.
  • Tarife protein eklemek isterseniz, tavuk, karides veya tofu kullanabilirsiniz. Bu malzemeleri sebzelerle birlikte kavurabilirsiniz.
  • Soya sosu miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Daha tuzlu bir tat için miktarı artırabilir, daha hafif bir tat için azaltabilirsiniz.
  • Servis yaparken üzerine taze soğan veya susam serpebilirsiniz. Bu, yemeğe ekstra bir lezzet ve görsellik katacaktır.
  • Çin makarnası genellikle sıcak servis edilir, ancak soğuk olarak da tüketilebilir. Soğuk servis yaparken üzerine biraz daha soya sosu ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Makarnanın Zararları Nelerdir?

Makarnanın Zararları Nelerdir?

İlginizi Çekebilir

Bolonez Soslu Makarna

Bolonez Soslu Makarna

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Arabiatta Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Arabiatta Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Fırında Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Fırında Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kesme Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kesme Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bezelyeli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Makarna Salata Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Salata Tarifi ve Malzemeleri