Derin bir tencere içinde makarnayı haşlamak için ocağın üstüne su koyalım. Kaynadıktan sonra içerisine 1-2 tatlı kaşığı tuz ekleyelim ardından seçtiğiniz bir paket makarnayı tencerenin içine ekleyin bir iki kere karıştırın. Yapışmaması için makarnaların üzerine 1 çorba kaşığı sıvı yağ dökün ve haşlamaya bırakın ortalama 15-20 içinde haşlanacaktır. Ayrı bir yandan salatanın iç harcını hazırlayın salatalık turşularını halka şeklinde doğrayın, sarımsağı rendeleyin, dereotunu iyice yıkayıp minik minik doğrayın karışımın içine hazır almış olduğunuz garnitürü bir süzgeç yardımı ile süzdükten sonra içerisine onu da ekleyin. Bu arada makarna haşlanmış olacaktır. Süzgeç yardımı ile süzüp salatayı yapacağınız derin kabın içine makarnayı da ekleyin şimdi sırada yoğurt ve mayonezi ilave edelim.
Sıvı yağda ekleyerek bütün hazırlamış olduğunuz karışımı bir güzel karıştırın iyice harmanlayın daha sonra sunum tabağınıza alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.