Tortellini makarna kaynayan suya atılır. Donuk ya da çözük halde olması çok önemli değil. 10 dk kaynadığı zaman hazır hale gelecektir. Farklı boyutlarda yapılan tortellini makarna çeşitleri mevcuttur. Makarnamız kaynarken bizde 3 adet fesleğen yaprağını ince ince kıyıyoruz. Kıydığımız fesleğenleri yağ koyduğumuz tavaya ya da tencereye atıyoruz. Hangisi sizin için rahat olacak ise onun içerisinde pişirebilirsiniz. Tavayı ocağa koymadan önce kuru domatesleri de uzun ve ince şekilde doğruyoruz. Çok da ince olmasın kaybolur gider yoksa.
Şimdi bu şekilde ocağa alıp yakmadan hafiften kavuruyoruz. 1-2 dakika sote ettikten sonra kremayı ilave ediyoruz. Tuzunu da koyduktan sonra hafif kaynatıyoruz. Bu arada makarnalarda haşlanmış olsa gerek. Onları hemen kaynayan sudan kurtarıyoruz ve süzgece döküyoruz. Bu aşamada herhangi bir soğutma işlemi yapmayacağız. Direk sosun içerisine atıyoruz ve çok ezmeden alttan alttan karıştırıyoruz. Tava sallamak isterseniz, sallayarak da karıştırabilirsiniz. Bu artık sizin şovunuz olur. Tortellini makarnayı mümkün olduğunca servis etmeden önce pişirip hemen sunumunu yapın. Yoksa makarna kremayı çabuk çeker ve lapa gibi olabilir. Sunum yaptıktan sonra dilerseniz rende permasan peyniri ile yiyebilirsiniz. Bu tarifimiz bu kadar. Bunun dışında bu makarnanın domates soslusunu yapabilir ya da sade olarak tüketebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.