Tavada Makarna, tavada makarna tarifinden önce biraz makarnadan bahsedelim. Makarna büyük küçük hiç fark etmez her grup insanın büyük bir keyifle tükettiği bir yemek türüdür. Makarna yapımının bilinen birçok çeşidi vardır. Özellikle yapımının çok kolay ve aynı zamanda çok kısa sürede olmasından sebeple tercih edilen bir yemektir. Makarna salçalı ve yoğurtlu seçenekleri ile gönülleri fed eden bir lezzet olarak sofralarımızın vazgeçilmez tatlarındandır.
Şimdi makarna çeşitlerinden biri olan çok fazla yapılmayan tavada makarna tarifinden bahsedelim.
Tavada makarna tarifi için öncelikle makarnalar alınır ve bol suda haşlanır. Makarnaların haşlanması sırasında yapışmaması için kaynayan makarnanın suyuna bit tutam tuz ilave edilirse makarnalar yapışmaz. Makarnaların haşlanma seviyesi için kulak memesi yumuşaklığında olması ve dişe yapışmaması makarnanın doğru haşlandığını gösterir. Daha sonra haşlanan makarna bir süzgeç içerisine alınarak soğuk su ile yıkanır ve süzgeç yardımı ile süzülür. Süzülen makarna bir kap içerisinde bir kenara alınır. Daha sonra tavada makarna için hazırlanan diğer malzemeler süt, yumurta, tuz ve un karıştırılır.
Daha sonra haşlanan makarna içerisine ilave edilerek güzelce karıştırılır. Hazırlanan bu malzemeler bir kenara beklemeye alınır. Tavada makarna için hazırlanan teflon tava içerisine sıvı yağı konularak ocak üzerinde kısık ateşte yağ kızdırılır. Tavada kızan yağ içerisine hazırlanan makarnaların yarısı dökülür ve üzerine daha önceden rendelenmiş kaşar peyniri tavaya dökülen makarnaların üzerine eşit gelecek şekilde serpilir. Bu işlemden sonra geride kalan makarnalarını diğer yarısı tava içerisine serpilen kaşar peyniri üzerine yine eşit şekilde dökülür. Daha sonra hazırlanan tava makarna ocak üzerinde her iki tarafı da güzelce nar gibi kızartılır ve tavada makarna servise hazırdır sıcak servis yapılması uygun olacaktır.
Afiyet olsun.