İlk olarak hazırlanmış olan sıvı yağ bir tencerede kızdırılır.
Daha sonra soğanlar küçük küçük dilimlenerek kızdırılmış yağın içine atılır ve pembeleşene kadar kızarması beklenir. Soğanlar da kızardıktan sonra sarımsak, taze soğan, havuç, domatesler ve salça da aynen bu karışımın içine atılır. (Domates, soğan gibi dilimlenmesi gereken malzemeler tabi ki önce küçük küçük dilimlenecektir.) Hazırlanmış olan bu karışım salça kokusu çıkıncaya kadar pişirilmelidir. Yeterince bekleyip koku da çıktıktan sonra hazırlanmış olan çubuk makarnalar ortadan ikiye kırılır ve aynı şekilde tencereye atılır. Çubuk makarnalarla beraber tuz ve kekik de karışım içerisine katılır. Sebzeli makarna için gerekli karışım tamamlamıştır. Artık son olarak yemeğin yüzeyinde 2-3 cm yukarıda bulunacak şekilde kaynar su doldurulur ve yaklaşık 20 dk kısık ateşte sebzeli makarna pişirilir.
Piştikten sonra sıcaklığının ılımasıyla sebzeli makarna servise hazır olacaktır.
Afiyet olsun.