Makarnayı yapmak için, yayvan ve teflon olan bir pilav tenceresi alıyoruz. Ocağın üzerine aldığımız, tencerenin içine tereyağı veya margarini atıyoruz. Margarin eridikten sonra, sıvı yağı ilave ediyoruz. Yağ biraz kızardıktan sonra domates salçası ile biber salçasını katarak kısık ateşte salçaları yakmadan bir iki çevirim kavuruyoruz. Daha sonra, bir su bardağı sıcak su ekleyip kavrulan salçayı su ile karıştırarak sos kıvamı elde ediyoruz. Üzerine bir paket makarnayı ekleyip karıştırıyoruz. Ardından, makarnanın üzerini bir parmak aşacak miktarda, kaynar su ekliyoruz.
Tuzunu da ilave ettikten sonra, biraz karıştırıp, tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika makarnalar suyunu çekinceye kadar, arada bir karıştırarak pişiriyoruz. Bu tarifte makarnaların çok yumuşak olmaması biraz diri kalması gerekiyor. (Zaten makarnanın ustası İtalyanlar da makarnayı biraz diri hazırlar.) Makarnanın altını kapattıktan sonra tencerenin kapağını tamamen kapatmayın, biraz aralık bırakın. Makarnanızı 5 dakika dinlendirdikten sonra, maydanoz ile süsleyerek beyaz peynir eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.