İlk olarak garnitür kullanmayı pek sevmediğim için sebzeleri haşlamaya başlayalım. İki küçük tencere içerisine ayrı ayrı küçük küçük doğranmış havuçları ve dondurulmus veya taze bezelyemizi haşlıyoruz. Bu işlem sırasında tencerenin içine su koyarak kaynatılır. Üzerine biraz tuz döktükten sonra makarnayı haşlamak üzere bırakılır. Bunlar yapılırken bir kenera da maydanoz ve dere otunu güzel bir şekilde yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Makarna iyice haşlandıktan sonra soğuması için süzgece alınır. Bir kâse içerisine mayonez, yoğurt, zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak alınarak çırpılır.
Kornişon turşuları küp şeklinde doğranır. Büyük bir kap içerisine makarnayı alırız. Daha sonra haşlanan sebzeler üzerine ilave edilerek karıştırılır. Son olarak yeşillikler, kornişon turşuları, tuz, kırmızı biber ve yoğurtlu sosu ekleyerek güzelce harmanlıyoruz. Böylelikle Oktay Usta'nın Makarna Salatasını hazırlamış oluyoruz.
Afiyet olsun.