Makarna çeşitleri, makarna tarifleri çeşit olarak oldukça zengindir. Makarna kıyma, peynir, sebze, yoğurt gibi birçok malzeme ile değişik şekillerde hazırlanabilecek oldukça basit bir yemektir. Hazırlaması oldukça kolay ve pratiktir. İçeriğinde kullanılan zengin malzemeler ile sofralarımızda rahatlıkla ana yemek olarak kullanabiliriz. Dilerseniz birkaç makarna çeşidi ile devam edelim.
Acı Soslu Makarna
Acı Soslu Makarna Malzemeleri
- 1 paket makarna
- 1 tane küçük boy kuru soğan
- 1 tane kırmızı acı biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 tane büyük boy domates
- Karabiber, tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı sirke
- 1 kâse kaşar rendesi
Acı Soslu Makarna Nasıl Yapılır?
Uygun bir tencereye 1,5 litre su ilave ederek kaynatın. Kaynayan suyun içine makarnayı ekleyerek haşlanmaya bırakın. Kuru soğan ve sarımsağın kabuklarını soyarak ufak ufak doğrayın. Acı kırmızı biberi ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini temizleyerek yıkadıktan sonra uzun uzun şerit olacak şekilde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp-küp doğrayın, Tavaya sıvı yağı alarak ısıtın, soğan, biber ve sarımsağı sıvı yağ ile soteleyin. Sotelenen malzemelerin üzerine doğranmış domatesi ekleyerek pişirin. Tavanın kapağını kapatarak malzemeleri 10 dakika kadar pişirin. Makarnayı haşladığınız sudan 3 yemek kaşığı kadar alarak domateslerin üzerine dökün.
Haşlanan makarnayı ocaktan alarak süzgeçten geçirin. Domates ilaveli sosu tuz, toz şeker, sirke ve baharatlar ile tatlandırarak 2-3 dakika daha pişirin. Son olarak kaşar rendesini ilave edip sosun altını kapatın. Haşlanan makarnayı servis tabaklarına bölün, üzerine hazırladığınız sostan dökerek servise sunun.
Afiyet olsun.
Havuçlu Makarna
Havuçlu Makarna Malzemeleri
- 1 paket makarna
- 2 tane orta boy havuç
- 2 tane orta boy domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 tane kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Arzuya göre baharat
- 1 çay bardağı su
Havuçlu Makarna Nasıl Yapılır?
Geniş bir tencereye 1,5 litre su ilave ederek kaynatın. Kaynayan suya bir miktar tuz ilave ederek makarnayı haşlanıncaya kadar pişirin. Haşlanan makarnayı süzgeçten geçirin. Kuru soğanın kabuklarını soyarak yemeklik olacak şekilde doğrayın. Domatesinde kabuklarını soyduktan sonra dilimleyin. Havucun kabuğunu kazıdıktan sonra verev şekilde doğrayın, maydanozun saplarını ayıklayarak yapraklarını ayırın. Maydanozun yarısını incecik kıyın. Sıvı yağı bir tavaya alarak ısıtın. Doğradığınız kuru soğanı ısınan yağa ekleyerek şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Kavrulan soğanın üzerine havucu ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Malzemelerin üzerine domates, tuz ve su ilave edip havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Makarnayı geniş bir karıştırma kabına alarak, hazırladığınız sosu üzerine dökün ve iyice karıştırın. Hazır hale gelen makarnayı servis tabaklarına alarak maydanoz çiçekleri ile süsleyerek servise sunun.
Afiyet olsun.
Ton Balıklı Makarna
Ton Balıklı Makarna Malzemeleri
- 1 paket makarna
- 2 tane konserve ton balığı
- 2 diş sarımsak
- 2 adet orta boy domates
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Birkaç dal maydanoz
- Tuz ve karabiber
Ton Balıklı Makarna Nasıl Yapılır?
Makarnayı haşlamak için uygun bir tencereye 1,5 litre kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra makarnayı suyun içine dökün ve haşlanıncaya kadar kaynatın. Farklı bir tencerenin içinde sıvı yağı ısıtın. Sarımsağın kabuklarını soyarak yağda kavurun. Domatesleri soyduktan sonra küp-küp doğrayın ve sarımsağın üzerine ilave edin. Domates suyunu bırakıp çektikten sonra salçayı ekleyerek 2-3 dakika kadar daha kavurun. Son olarak ton balığı, tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Hazırladığınız sosu haşlanan makarnanın üzerine dökerek harmanlayın. Hazır hale gelen makarnayı servis tabaklarını bölün ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.