Öncelikle, orta büyüklükte bir tencerenin içine yaklaşık 3 litre su koyarak kaynatıyoruz. Ardından kuskus makarnaları suya ekliyoruz. Bir miktar tuz ve birkaç damla sıvı yağ koyarak 5 dakika kadar haşlıyoruz. Kuskus normal makarnaya göre daha ufak hacimli olduğunda çok daha kısa sürede pişecektir. Tencereyi ocaktan olarak üzerine çeşmenin altında soğuk su takviyesi yapıyoruz. Daha sonra kuskusu süzerek birazda süzek ile sudan geçiriyoruz. Bu işlem kuskusların birbirine yapışmasını önlemek için yapılır. Kuskusu haşladığınız tencereyi yeniden ocağa alarak, tereyağını atıyoruz. Kalan sıvı yağı da ekleyip domates salçasını ve biber salçasını yağda kavuruyoruz. Salça çok çabuk yandığından ocağınızın altını kısık ayarda tutun ve sürekli karıştırın. Salçaları yeteri kadar kavurduktan sonra, üzerine bir çay bardağı su ekleyip karıştırarak sos kıvamı elde edin.
Kuskusları üzerine ilave edip bir iki çevirim kavurun. 5 dakika dinlendikten sonra sıcak olarak üzerine peynir dökerek veya sade olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.