1 litre kaynamış suyun içine bir tatlı kaşığı tuz atarız.
Kaynamış suyun içine uzun makarnalarımızı ilave ederiz. Haşlanmaya bıraktığımız makarnayı arada karıştırırız. Makarnalar haşlanırken mantar sosunu hazırlarız. Önce mantarları yıkayıp dış kabuğunu soyarız, soyduğumuz mantarı tekrar yıkayarak ince uzun doğrayarak su dolu bir kabın içine kararmasın diye koyarız. Bir tavanın içine kuru soğanları, biberleri, sarımsağı, karabiberi ve tuzunu koyarak kavurmaya başlarız. Kavurduğumuz soğanların içine doğradığımız mantarları ilave ederek bir güzel soteleriz, sotelediğimiz mantarların ve soğanın içine kapatmadan 3-4 dakika önce kremasını ilave ederiz. Mantarlar hazır olunca altını kapatıp makarnanın hazır olmasını bekleriz. Hazır olan makarnayı bir servis tabağına alarak üzerine mantar krema sosunu üzerine dökerek yemeye hazır ederiz. İsteğe göre üzerine maydanoz ilave edebiliriz.
Afiyet olsun.