İlk olarak geniş bir tencerenin içine 4 litre kadar su koyarak kaynatıyoruz. Üzerine bir kaşık tuz ve 4.5 damla sıvı yağ koyarak, makarnaları tencereye boşaltıyoruz. Yaklaşık olarak 8 dakika kadar kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ilave edip 2 dakika beklettikten sonra makarnanın suyunu süzüyoruz. Süzgeçte iken çeşmenin altına tutarak makarnaların iyice soğumasını sağlıyoruz.
Soğutma işlemi, makarnaların birbirlerine yapışmasına engel olarak, daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Makarnayı pişirdiğimiz tencereyi tekrardan ocağın üzerine alarak, sıvı yağı tencerede bir miktar kızartıyoruz. Sarımsağı rendeleyerek yağın üzerine ilave ettikten sonra, kremayı üzerine boşaltıyoruz. Krema ile sarımsağı birkaç dakika karıştırarak pişiriyoruz. İnce ince doğradığımız maydanozları ekledikten sonra yeteri kadar tuz ilave edip karıştırıp tencereyi ocaktan alarak, peyniri ilave ediyoruz. En son haşlanmış olan makarnayı ekleyerek, karıştırarak sosun makarnanın her tarafına temas etmesini sağlıyoruz. 5 dakika kendine geldikten sonra, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.