Kore makarnası, Her insanın denemesi gereken ve merak edilen leziz Güney Kore yemeklerden biri Kore makarnası. Bir diğer adıyla 'Ramen'. Ramen aslında Japon mutfağına aittir, çorba şeklinde servis edilen bir yemektir. Japonya'da, geniş bir ramen kültürü mevcuttur. Bazı yerlerde kore usulü erişte diye de geçer. Belki de birçoğunuz bizzat şanslı olarak yerinde denediniz ya da vereceğim bu tarif üzerine mutlaka deneyeceksiniz.
Baharatı herkese hitap etmeyebilir ancak tadı muhteşem. Uzak doğu'ya ve yemek kültürüne merakı olanların eminim ilgisini çekecektir. Elbette orijinal ramen (Ramyon diye okunuyor) gibi olamaz ama çok lezzetli oluyor.
Bu yemeği spaghettinin zenginleştirilmiş sulu hali gibi düşünebilirsiniz. Ramenin en önemli özelliği makarnanın sulu olarak hazırlanması ve acı olmasıdır. Kendi damak tadınıza göre sebze-baharat ekleme, çıkarması yapabilirsiniz. Çorbası, genellikle, et suyu, tavuk suyu veya deniz mamullerinin suyundan yapılır. İçine dilimlediğiniz sebzeler, kavrulmuş soğanlar ya da mısır taneleri ilave edilmesi oldukça yaygındır. Kore makarnası tarifini verecek olursak;
Kore makarnası malzemeler
- Bir paket spagettinin yarısı
- Tavuk bulyon
- 1 adet küçük bir havuç
- 2 adet yeşil biber
- 2 ya dal yaprak olacak şekilde yaprak ıspanak
- 1 tatlı kaşığı kadar salça
- Bir parça kadar tavuk göğsü
- Baharat (Kırmızı biber, kimyon vb. Tercihe göre değişebilir.
Bulunduğunuz yöreye hatta pişiren aşçıya göre bile değişiklik gösterebilen, sınırsız sayıda kore makarnası lezzeti bulunmaktadır.
Kore Makarnası Nasıl Yapılır?
Öncelikle bir kaba su koyup kaynatıyoruz. Su kaynamaya başladıktan sonra içerisine bulyonu koyarak eritin. (Tavuk ve et suyu bana göre biraz ağır oluyor bu yüzden kullanırsanız kesinlikle suyla karıştırarak yoğunluğunu azaltın, ama bence bulyon kullanın.) bu işlemi yaparken içine tuz ekleyin. Daha sonra makarnayı ikiye bölerek suya atın. Kore Makarnasını yapabilmek için diğer makarnalara göre daha fazla pişirerek yumuşak bir kıvam elde etmeliyiz.
Bu arada tavukları küp-küp küçükçe doğruyoruz, havucumuzu rendeliyoruz. Daha sonra doğranmış tavuğu yağda kavurarak içerisine baharat ve tuz ekliyoruz. Rendelediğimiz havucu, jülyen şekilde doğrayıp biberi ekliyoruz. Ispanakları güzelce yıkayıp bu arada kaynatılmış suda 5 dakika beklettikten sonra doğrayıp tavuğa ve diğer sebzelerin yanına ilave ediyoruz. Daha sonra tencerenin içerisine salça da ekleyip sebzeleri kavurarak iyice öldürüyoruz. Bu sırada makarnamız pişmiş olacak, muhtemelen makarna kaynadıktan sonra bir miktar su kalacak, bu sudan birazcık kaynamış su ekleyip 2 dakika daha pişiriyoruz. Sonra kaselerde sulu bir şekilde servis ediyoruz.
19.01.2024 18:06:20