Kaşarlı makarna; çok yaygın bir tarif olmamakla beraber makarna çeşitlerinde farklı bir tat arayanların sık sık başvurduğu tariflerdendir. Kaşarlı makarna; ismi, tadı, vs. Özelliklerinden dolayı çok özgün bir yemek gibi gözükse de tarifin hazırlanışında sade makarnadan çok az fark vardır. Yani son derece basit bir tariftir. Bu yazıda; kaşarlı maka
rna için gerekli malzemelerden ve tarifin hazırlanışından kısaca bahsedeceğiz:
Kaşarlı makarna için gerekli malzemeler
- Yarım paket makarna
- 100-150 gram kaşar peyniri
- 3-4 adet dolmalık biber
- 1-1,5 tatlı kaşığı pul biber
- 3-4 adet domates
- 1,5 çay kaşığı tuz ve karabiber
- 100-150 gram margarin
Kaşarlı makarna tarifi nasıl yapılır?
- Kaşarlı makarna tarifine başlamak için yukarıda verilen malzemeler temin edildikten sonra domates, dolmalık biber ve kaşar peynirin keserek veya rendeleyerek küçük parçalar haline getirilmesi gereklidir.
- Sos malzemeleri bu şekilde hazır edildikten sonra sade makarnada olduğu gibi, makarna bir tencerede suyla beraber pişirilir. Piştikten sonra ise sudan süzülür.
- Makarna bu şekilde pişirilirken ayrı bir tavaya ise margarin atılır.
- Margarin yeterince kızdıktan sonra domatesi biber ve kaşar peynirinden oluşan karışım, tuz ve karabiber ile margarinin olduğu tavaya atılır ve kızartılır.
- Bu kızartma işleminden sonra kaşarlı makarna sosu hazırdır. Geriye sadece kızartılmış olan sosun makarnaya karıştırılması kalmıştır.
- Sos ile makarna yukarıda anlatıldığı gibi tatları bir oluncaya kadar karıştırılır.
- Son olarak kaşarlı makarnanın yeterince ılıması beklenir. Artık kaşarlı makarne servis etmeye hazırdır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 10:20:39