Fırında tavuklu makarna, sağlık için faydalı olan tavuk etini bilhassa organik olarak almanızı tavsiye ederiz. Akabinde aldığınız tavuk eti ile güzel bir fırında tavuklu makarna yapabilirsiniz. Hazırlanması son derece pratik olan fırında tavuklu makarna oldukça da doyurucudur. Yanında herhangi bir yemeğe gerek kalmadan sadece fırında tavuklu makarna ile misafirlerinize keyifli bir sofra hazırlayabilirsiniz.
Fırında tavuklu makarna için gerekli malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 1 tane tavukgöğsü
- 1 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane yeşil biber
- 1 diş sarımsak
- 1 tane domates
Üzeri için
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Beşamel sos için
- 3 su bardağı süt
- 1 şeker kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 tatlı kaşığı tuz
Fırında tavuklu makarna nasıl yapılır?
Öncelikle makarnayı kaynar suyun içerisinde verilen süreye göre pişirin. Pişmiş olan makarnayı suyunu süzmesi için delikli bir kabın içerisine alın. Diğer taraftan tavuk etini ufak şekilde dilimleyin ve yanmaz bir tencerenin içerisine alın. Tavuğu suyunu verip çekene dek pişirin. Suyunu çekmiş olan tavuk etinin içerisine sıvı yağ ilavesi yapın ve rengi kızarana dek pişirin. Ardından kuru soğanı ve yeşil biberi yemeklik şekilde doğrayıp tavuk etinin içerisine ilave edin. Sarımsağı da bıçakla güzel bir şekilde ezip malzemelerin içerisine alıp karıştırıp birkaç dakika kadar malzemeleri kavurun ve ardından içerisine kabukları soyulup doğranmış domatesleri ilave edin.
Baharat ve tuzu da ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan tavuklu harcı bir kenara kaldırın.
Beşamel sosu hazırlamak için bir tavanın içerisine margarini ilave edip eritin. Erimiş yağın içerisine unu ilave edip kokusunu verinceye dek karıştırın. Sarı rengi alan unun içerisine azar azar süt ilavesi yapıp sürekli karıştırın. Homojen bir kıvama gelen sosun içerisine baharat ve tuz ilavesi yapıp karıştırın. Muhallebi kıvamına gelmiş olan sosu bir kenara kaldırın.
Fırın tepsisi veya fırına dayanaklı cam bir tepsinin içerisini iyi bir şekilde yağlayın. Yağlanmış olan tepsiye haşlanmış makarnanın yarısını ilave edin. Üzerine de hazırlanmış olan tavuk sosunu dökün ve yayın. Tavuklu sosun üzerine kalan makarnayı ilave edip yayın. Diğer tarafta beklemekte olan beşamel sosu da makarnanın üzerine yayın ve tepsiyi 200 derecelik fırına gönderin. Yüksek ısıda fırında tavuklu makarna tarifini yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Üzeri kızarmış olan yemeği fırından alın ve her tarafına kaşar peyniri rendesi ilave edip tekrar fırına gönderin. Birkaç dakika kadar fırında bekletip kaşar peyniri eridikten sonra fırında tavuklu makarnayı fırından alın. Sıcak olarak dilimleyin ve sunum yapın.
Afiyet olsun.