Fesleğenli Makarna
Fesleğenli makarna; sade makarna tarifine fesleğen sosunun eklenmesiyle elde edilen özgün bir tariftir. Gerekli malzemeler listesi ve adım adım fesleğenli makarna tarifinin hazırlanışı aşağıda yazılmıştır. Kolay gelsin.
Fesleğenli makarna için gerekli malzemeler (3-5 kişilik)- 1 demet fesleğen
- 5-6 adet domates
- 400-500 gram makarna
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam tuz
- 2 diş sarımsak
- Yeterli miktarda zeytinyağı
Fesleğenli makarna tarifi nasıl yapılır?- Gereken malzemeler temin edildikten sonra fesleğenli makarna tarifine başlanabilir.
Her makarna tarifinde olduğu gibi fesleğenli makarnada da klasik bir şekilde makarna haşlanacak; sonrasında uygun bir şekilde sosuyla karıştırılacak ve sonunda istenen tarif elde edilecektir.
- Öncelikle bazı ön hazırlıkların yapılması ve malzemelerin fesleğenli makarna için uygun hale sokulması gereklidir. Bunun için; 1 demet fesleğen yıkanıp temizlenmeli ve fesleğenli makarna sosuna uygun olarak dilimlenmelidir. Domatesler de aynı şekilde çöplerinden ayıklanıp kabukları soyulduktan sonra yıkanmalı ve küp-küp doğranmalıdır. 2 diş sarımsak da rendelenerek veya dövülerek toz haline getirilmelidir. Ayrıca bir adet tavanın ve bir adet tencerenin de şimdiden hazır edilmesinde fayda vardır. Diğer malzemelerin de kolayca ulaşılabilecek şekilde etrafta bulundurulması yeterlidir.
- Hazırlıklar tamamlandıktan sonra fesleğenli makarna tarifinin ilk adımı uygulanır.
Öncesinde temin edilen tencereye yeterince su doldurulur ve ocakta ısınmaya bırakılır. Su yeterince ılıdıktan sonra 400-500 gram makarna da bu tencereye atılır ve pişirme işlemine başlanır. Yani fesleğenli makarna tarifinin bu aşamasının diğer sade makarna tariflerinden hiçbir farkı yoktur. Makarnalar 10 dakika kadar haşlandıktan sonra ocaktan alınır; sıcak suyundan süzülür ve servis yapılacak tabağa konur.
- Fesleğenli makarna tarifinin ikinci adımı; ilk adım sırasında makarnalar pişerken uygulanabilir. Önceden temin edilen tavaya yeterince sıvı yağ dökülür ve ocakta kızarmaya bırakılır. Sıvı yağ kızarma belirtileri gösterir göstermez hazırlık aşamasında doğranmış domatesler bu tavaya atılır ve kavurma işlemine başlanır. Tabii ki kavurma işlemleri sırasında sürekli karıştırma yapılmalıdır. Domateslerin rengi değişmeye başlayınca; ufalanmış sarımsaklar da tavaya atılır ve kavurma işlemine devam edilir. Sarımsaklar için de beklendikten sonra; 1 demet fesleğen de tavaya boca edilir ve bir süre de bunlar kavrulur. Fesleğenler de kavrulduktan sonra; fesleğenli makarnanın tuzu ve karabiber eklenir. Bir süre de bunlar için beklendikten sonra fesleğenli makarna sosu ocaktan alınır ve tarifin bir sonraki aşamasına geçilir.
- Fesleğenli makarna tarifinin bu aşamasında; hazırlanan iki temel kısım birleştirilecektir. Buna göre; fesleğenli makarna sosu; servis tabağında bulunan makarnanın üzerinde gezdirilir ve güzelce karıştırılır. Ardından hiçbir ekleme yapılmadan servisi yapılır.
- Fesleğenli makarna tarifi tamamlanmıştır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 12:16:09
Fesleğenli Makarna ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Fesleğenli Makarna"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|