Burgu Makarna
Burgu Makarna, Makarna büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen bir yemek çeşididir. Soslu, sade, yoğurtlu, peynirli gibi pek çok şekilde yapılan makarnanın, kelebek, boncuk, boru ve burgu gibi farklı şekilleri de bulunmaktadır. Ben size tamamen kendi tarifim olan ve oldukça beğeni toplayan burgu makarna tarifini vermek istedim. Severek tüketeceğinizden, şüpheniz olmasın.
Burgu Makarna İçin Malzemeleri- 1 paket burgu makarna
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
Sosu için- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
Burgu Makarna Nasıl Yapılır?
İlk olarak tencereye suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynayınca makarnaları atıp 8-10 dakika kaynatıyoruz. Yapışmaması için, yağı ve tuzu da ekliyoruz. Kaynadıktan sonra, makarnaları süzüyoruz. Sos için, yağı tavaya koyup eritiyoruz. Soğan ve biberleri yemeklik doğradıktan sonra, yağda kavuruyoruz. Salçayı da ekledikten sonra iyice harmanlıyoruz. Baharatları da ekledikten sonra, sos yemek için hazır haldedir. Makarnayı servise alıp, sosu üzerine döküyoruz. Yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 10:22:23
Burgu Makarna ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|