{ "title": "Yufkalı Makarna Böreği", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/yufkali-makarna-boregi.jpg", "date": "19.01.2024 07:06:20", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Yufkalı makarna böreği, lezzeti ile damağa enfes bir tat bırakan, hafif ve doyurucu bir kıvama sahip olan oldukça farklı bir börek tarifidir. Herkesin severek yediği börek ve makarna bu tarif sayesinde bir araya gelerek mükemmel bir lezzet bombası ortaya çıkarıyor. Diğer börek türlerinin yanı sıra içinde bulunan malzemeler arasında bulunan makarna bu tarife daha güzel ve farklı bir tat katmaktadır. Ayrıca yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olan yufkalı makarna böreği tarifini hemen hemen herkes evinde kolaylıkla deneyebilir. Hem göze hem de damağınıza hitap eden bu tarif ile sofranızı daha lezzetli ve güzel bir hale getirebilirsiniz. İşte lezzeti ve yapımıyla oldukça farklı olan, herkesin severek yiyeceği, mükemmel bir lezzete sahip olan yufkalı makarna böreğinin yapılışını beraber inceleyelim;

Yufkalı makarna böreği için gerekli malzemeleri
Yufkalı makarna böreği nasıl yapılır?

Öncelikle makarnaları bir tencere içine koyarak üzeri geçene kadar su ekleyerek bir tutam tuz atarak ocağın üzerinde kaynamaya bırakın. Diğer taraftan da bir kabın içerisine süt, yumurta, sıvı yağ ve bir tutam tuz ile iyice çırpın ve bir köşede dinlenmeye bırakın. Hazırladığınız bu sosun yanında bir kabın içerisine beyaz peynirleri rendeleyin ve ince ince doğramış olduğunuz maydanozları da ekleyerek bir miktar karıştırın. Peynirin tuz oranına göre bir miktar tuz attıktan sonra diğer taraftan hazırladığınız sütlü yoğurtlu sosun bir kısmını ekleyerek karıştırın. İyice kaynamış olan makarnaları iyice süzerek bu karışımın içine koyun ve tüm malzemeler birleşene kadar harmanlayın. Daha sonra yuvarlan bir fırın tepsisinin içine yufkalardan birini serin ve üzerine daha önceden hazırlamış olduğunuz sosu dökün. Yufkaların ortasına bir miktar makarnalı iç harcı ekleyin ve yufkanın köşelerini birleştirin. Daha sonra üzerine diğer yufkayı serin ve sosu dökün. Yine aynı şekilde makarnalı iç harcı dökün ve yufkaların köşeleri üste gelecek şekilde kapatın. En son olarak da üzerine yumurta sarısını sürerek fırına koyun. Daha önceden ısıtılmış olan 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve daha sonra servis etmeye hazır bir hale getirebilirsiniz. Fırından çıkardığınız böreğinizi yaklaşık olarak on beş dakika boyunca üzeri nemli bir bez ile kapatarak dinlendirin. İsteğinize göre dilimleyerek servis tabağının içine alarak servis edebilirsiniz. İşte bu kadar kolay ve basit olması ile avantajlı olan, lezzetine doyamayacağınız yufkalı makarna böreğinizi yapılışı bu şekilde olmaktadır. Sizde hemen evinizde deneyerek sofralarınızı şenledirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }