{ "title": "Yoğurtlu Garnitürlü Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/yogurtlu-garniturlu-makarna.jpg", "date": "20.01.2024 16:52:42", "author": "kader aslan", "article": [ { "article": "Yoğurtlu garnitürlü makarna, makarnayı günlük hayatımızda hepimiz, özellikle çocuklarımız çok sever. Hemen hemen her çeşidini bayılarak yerler, günlerimizde veya oturmaya misafirliğe gelen misafirlerimiz içinde yoğurtlu garnitürlü makarna pasta ve böreklerimizin yanında çok güzel gider.

Yoğurtlu garnitürlü makarna malzemeleri
Yoğurtlu garnitürlü makarna nasıl yapılır?

İlk önce orta boy bir tencereye 3-4 litre su koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayan suya bir kaşık su koyarak, bir paket boncuk makarnamızı döküyoruz ve 10- 15 dakika kadar pişiriyoruz daha sonra makarna süzgecine dökerek çeşmenin altında soğuk su ile yıkayarak soğumasını sağlıyoruz ve bir kenara bırakarak süzülmesini bekliyoruz. Makarnamız süzülürken bir taraftan çukurca bir kap içerisine yoğurdu koyuyoruz ve sarımsakları ezerek içerisine ilave ediyor, sarımsakların karışması için çırpıyoruz, yoğurt çok koyu ise biraz su ilave edebiliriz (Yoğurt mantıya koyduğumuz kıvamda olacak), ardından mayonezi ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Daha sonra küp-küp doğradığımız salatalık turşusunu, yeterince tuz ve dereotunu ilave ederek karıştırıyoruz. Hazır bir bardak garnitürü süzgeçte yıkayıp süzüyor ve onu da yoğurtlu karışıma ilave ediyoruz en son olarak makarnamızı ekleyerek iyice karışmasını sağlıyoruz. Yoğurtlu garnitürlü makarnamız servise hazır artık servis tabaklarına alarak dilediğiniz şekilde sade veya süsleme yaparak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }