{ "title": "Uzun Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/uzun-makarna.jpg", "date": "20.01.2024 08:57:42", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Uzun makarna, öğrenci ve bekar evlerinin ve çift taraflı eşlerin çalışması nedeniyle kullandıkları en pratik ve kolay yemektir makarna. Üstelik uzun makarnayı sevmeyen de yoktur. Bugün sizlere çok güzel bir makarna tarifi vereceğim. Makarna pişirirken çeşit olarak spagetti kullanmayı tercih ediyorum. Uzun makarnanın yapılışı az zahmetli ama çok lezzetlidir. En kolay yemeklerden biridir hatta. Uzun makarnanın en güzel tarafı ise yüksek besin değerli ve doyurucu olmasıdır. Uzun makarnanın pişirilişini detaylı olarak anlatmaya çalıştım. Bu nedenle yemeği yeni öğrenmeye başlayanlar için de kolaylık sağlayacaktır. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden tarifi vereyim. Hemen not alıp bir an önce yapıp sevdiklerinize beraber paylaşım. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Uzun makarna pişirmek için gerekli malzemeler
Uzun makarna nasıl yapılır?

Orta boy bir tencereye soğuk su koyup üzerine tuzu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp ocağın üzerine koyun ve altını açın. Kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra üzerine bir paket uzun makarna dökün ve karıştırın. Tencerenin ağzını kapatmadan düşmesini bekleyin. Makarnayı arada bir karıştırmalısınız. Bu işlem makarnalarınızın yapışmamasını önler. Uzun makarnanız tencerenizin yapısına göre pişme süresi 10-15 dakikadır. Makarnanın pişip pişmediğini anlamak için makarnanızdan birkaç tane alıp ne kadar piştiğine bakabilirsiniz. Kimi insanlar çok pişmiş severken kimi insanlar ise az pişmiş diri halde sever. Makarna piştikten sonra makarna süzgecine koyup sularını süzün. Eğer makarnayı az pişmiş halde seviyorsanız üzerine su gezdirmenize gerek yoktur. Ama eğer çok pişmiş seviyorsanız üzerinde soğuk su gezdirmenizde fayda vardır. Bu sayede makarnalarınızı tencereye tekrar koyduğunuzda birbirlerine yapışmazlar. Yarım fincandan biraz fazla sıvı yağı suyu dökülmüş ve ocakta ısıtılıp kurumuş olan tencereye koyun ve biraz ısınmasını bekleyin. Daha sonra ocağın altını kısıp tencereye süzülmüş makarnaları koyup biraz karıştırın. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını da kapattıktan sonra 2-3 dakika demlenmesini bekleyin. Uzun makarnanız hazır. İsterseniz üzerine ketçap, yoğurt veya çeşitli makarna sosları ekleyip servis yapabilirsiniz. Hepinize afiyet olsun.
" } ] }