{ "title": "Tonbalıklı Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/tonbalikli-makarna.jpg", "date": "19.01.2024 19:57:30", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Ton balıklı Makarna, Ton balıklı makarna bilindik makarna soslarından farklıdır. Bu lezzetli makarna yeni tatlar arayan herkesin deneyebileceği bir tariftir. Oldukça lezzetlidir. Ton balığı tüketmeyenlerin bile severek yiyeceği bir makarna çeşididir. Tarifte geçen malzemeler tüm marketlerden kolaylıkla temin edilebilir. Yapımı oldukça kolaydır. Makarna bilindik şekilde pişirildikten sonra sosla servis edilir. Sos için kullanılan malzemelerin pişirilmesine gerek yoktur. O nedenle kısa sürede hazırlanabilir. Ton balıklı makarna içerisine damak tadına göre farklı baharatlar konulabilir. Formuna dikkat edenler mayonez yerine tercihe göre süzme yoğurt da tercih edebilir. Ton balıklı makarna sıcak ya da soğuk olarak servis yapılabilir. İster ana yemeklerde sıcak olarak ya da salata şeklinde soğuk olarak tüketilebilir. Tercihe göre tek başına öğle yemeklerinde de yenilebilir. Soğuk olarak salata şeklinde servis yapılacaksa hanımlar günlerinde de tercih edebilir. Oldukça doyurucudur. Tarifte boncuk makarna kullandık fakat spagetti, burgu, fiyonk tipi makarnalarla da hazırlanabilir.

Ton balıklı Makarna İçin Gerekli Malzemeleri
Sosu için
Ton balıklı Makarna Nasıl Yapılır?

Ton balıklı makarna için verilen malzemeler ortalama olarak 3-4 kişiliktir. Tarife makarnaların haşlanması ile başlanır. Bunun için geniş bir tencere tercih edilmelidir. İçerisine yaklaşık 1 litre su ve yeterli miktarda tuz konularak yüksek ateşte kaynatılır. Su kaynadıktan sonra makarnalar ilave edilir. Makarnaların yaklaşık 7-8 dakika pişirilmesi yeterlidir. Makarnalar haşlanırken diğer malzemelerin hazırlığı yapılır. Ton balığının yağı süzgeçte süzülür. Ayı şekilde mısırın da suyu süzülür. Ton balığı çatal yardımıyla didiklenerek küçük parçalara ayrılır ve mısırlarla birlikte geniş bir karıştırma kabına alınır. Kornişon turşuların baş kısımları kesilerek dörde bölünür. Küp şeklinde doğranarak kaba eklenir. Taze soğanlar ayıklanarak ince ince kıyılır ve onlarda kaba ilave edilir. Son olarak mayonez, zeytinyağı ve istenilen baharatlarda eklenerek tüm malzemeler iyice karıştırılır. Haşlanan makarnalar süzgece alınarak suları süzülür. Makarnaların bu esnada kesinlikle soğuk sudan geçirilmemesi lazım. Aksi takdirde tüm vitaminleri kaybolur. Makarna tenceresine zeytinyağı ilave edilir ve yağ iyice kızdırılır. Üzerine makarnalar da eklenerek yaklaşık 1-2 dakika kadar kavrulur. Makarnalar piştikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine hazırlanan ton balıklı sostan 2-3 yemek kaşığı konulur. Ton balıklı makarna servis için hazırdır.

Afiyet Olsun.

" } ] }