{ "title": "Ton Balıklı Makarna Salatası", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/ton-balikli-makarna-salatasi(2).jpg", "date": "19.01.2024 12:09:25", "author": "Emre Ekmen", "article": [ { "article": "
Ton Balıklı Makarna Salatası, makarna buğdayı irmiğe dönüştürerek veya unla yumurtayı su ile karıştırarak hamuru şekillendirip kuru hamur elde edilir ve bu hamura makarna denir. Makarna protein  ve B vitamini bakımından zengin bir hamur çeşididir. Bu makarna bir de deniz ürünlerinden en vitaminli balıkla Ton Balığı ile ve çeşitli yeşillikler, sebzelerle birleştirildiğinde daha da vitaminli bir yemek elde edilmektedir. Ton Balıklı Makarna Salatası tek başına tüketildiği gibi bazı yemeklerinde yanında da tüketilmesi mümkündür. Salatalar sofralarımıza renk veren yemeklerin yanında ikram edilen garnitürlerdir. Yöresel bir salata çeşidi değildir. Hemen hemen her evde yapılabildiği gibi restoranların vazgeçilmez menülerinden bir türde salatadır.

Ton Balıklı Makarna Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
Ton Balıklı Makarna Salatası Nasıl Yapılır?

Salatamızı hazırlama aşamasına konserve malzemeler hariç diğer sebzeleri hazırlamayla başlayalım. İlk olarak sebzeleri yıkayalım ve sonra havucu rendeleyelim. Rendelenmiş havucu derin bir karıştırma kabına koyalım, sırayla havucun üzerine yıkanmış kıvırcık yapraklarını, dereotunu ince ince doğrayalım. Kornişon turşuları da küp-küp doğrayalım ve yeşilliklerin üzerine dökelim. Bu arada biz sebzeleri kabın içine doğrarken diğer tarafta da bir tencereye su koyup tencereyi ocağa koyalım. Su kaynamaya başlayınca içine tuz ve sıvı yağ dökelim. (Sıvıyağını makarna hem yapışmasın diye hem de parlak olsun diye kaynayan suya ilave ediyoruz). Sonra kaynayan suya makarnayı ilave edip haşlıyoruz, haşlanan makarnayı süzüp soğumaya bırakıyoruz. Diğer tarafta sebzeleri doğradık sıra geldi konservelere yeşilliklerin üzerine konserve mısırı, konserve ton balığını ilave ediyoruz. Eğer ton balığı konservesi içinde iri parçalar halinde ise onları çok küçük olmayan çok da iri olmayan küpler halinde doğrayalım. Üzerine yoğurt ve mayonezi de tuzunu da ilave edip bu karışıma soğuyan makarnayı ilave edip karıştırıyoruz. Salatamıza ayrıca sıvıyağ dökmüyoruz çünkü konserve ton balığının kutusundaki kendi yağı yeterli olacaktır. Sarımsak ilavesi arzuya göre yapılmaktadır, kişiye göre tercih edilirse uygundur.

Salata işlemi bu kadar, yapımı kolay ve az zahmetli ama gerçekte çok lezzetli bir salatadır. Erken ağızda bıraktığı tat muhteşem ötesidir.

Afiyet Olsun.
" } ] }