{ "title": "Tavuklu Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/tavuklu-makarna.jpg", "date": "23.01.2024 06:15:04", "author": "Mehir", "article": [ { "article": "
Tavuklu makarna için malzemeler

2 parça tavuk göğsü.

Yarım paketten fazla burgu makarna.

1 adet soğan.

2 diş sarımsak.

2 adet kırmızı biber.

1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri.

Adet domates.

Biraz maydanoz.

Köri.

Karabiber.

Tuz.

Tavuklu makarnanızı yapmak için öncelikle 2 parça tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde küp-küp doğrayın. Orta boy bir tencerede 15 dakika pişirin. Tavuklar kaynadıktan sonra tavuğun suyunu başka bir kaba dökün. Makarnaları da içine ekleyip pişene kadar haşlayın. Diğer taraftan boş bir tencereye rendelenmiş 1 adet soğanı,2 diş sarımsağı ve 1 adet biberi koyup kavurmaya başlayın. Pembeleştikten sonra kuşbaşı tavukları içine ilave edin. 2 adet domatesi küp şeklinde doğrayarak yemeğin içine dökün ve karıştırın ardından karabiber, tuz ve köriyi de ilave edin iyice karıştırın.

Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Diğer taraftan haşladığınız makarnanın suyunu süzün ve karışımın içine ilave edip birbirlerine karışıncaya kadar karıştırın. Tavuklu makarnanız hazır. Servis tabağına aldıktan sonra 1 adet kırmızı biberleri küp şeklinde doğrayın ve makarnanızın üzerine dökün daha sonra rendelenmiş kaşarı üzerine dökün. En son maydanozu da ince ince doğrayıp tavuklu makarnanızın üstüne dökün. Damak zevkinize göre de servis edebilirsiniz. Tavuklu makarnanız hazır. Afiyetle yiyin.

Tavuklu makarna yapmanın püf noktaları

Öncelikle tavuk göğsünüzü oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Eğer buzdolabından çıktığı gibi soğuk bir şekilde kullanırsanız etleriniz tam pişmez ve ağızda çiğ tat bırakır. Soğanınızı kesinlikle rendeleyin çünkü küp-küp doğrarsınız eğer tavuklu makarna da zaten baharat karışımı da olacağı için ağzınızda kötü bir tat bırakabilir ve bu da yemeğinizin karışımını etkiler. Köriyi miktarından fazla dökmeyin yemeğinizin hem tadını hem rengini bozar. Kullandığınız malzemeler ne kadar taze olursa yemeğiniz de o kadar lezzetli olur.
" } ] }