{ "title": "Tagliatelle Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/tagliatelle-makarna.jpg", "date": "19.01.2024 18:51:58", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Tagliatelle Makarna, Tagliatelle yaklaşık 5 mm genişliğinde kesilmiş olan ince hamur şeritlerinden elden edilen bir makarna türüdür. Fettucine cinsine benzerdir. Fettucine cinsi makarna ile arasındaki fark genişliktir. Tagliatelle'nin ayrıca çok romantik bir hikayesi vardır. Efsaneye göre tagliatelle ismi usta bir aşçı tarafından konulmuştur. Aşçının, Alfonso d'Este ile evliliğine ithafen Lucrezia Borgia'nın saçlarından esinlenmiştir. Tüm dünyada oldukça popüler olan makarna ülkemize İtalya'dan gelmiştir. En çok makarna çeşidine ve soslarına sahip olan ülke İtalya'dır. Tagliatelle de bir İitalyan makarnasıdır. Türk mutfaklarında ana yemek olarak sunulan makarna İtalyan mutfaklarında ana yemek öncesi başlangıç olarak sunulur. Ayrıca tagliatelle yumurtalı bir makarna olduğu için kremalı soslarla hazırlanması lezzetine lezzet katar. Tagliatelle genellikle etli, balıklı ve sebzeli soslar ile hazırlanır. Oldukça kısa sürede hazırlanır. İçerisinde tavuk bulunmasından dolayı tam bir protein deposudur.

Tagliatelle Makarna İçin Gerekli Malzemeleri
İç Malzemeler için
Üzeri için
Tagliatelle Makarna Nasıl Yapılır?

Tagliatelle makarna tarifine öncelikli olarak iç malzemelerin hazırlanması ile başlanır. Bunun için tavuklar yıkanarak jülyen adı verilen ince şeritler halinde doğranır. Kırmızı ve çarliston biberlerin baş kısımları kesilerek tohumları ayıklanır. Biberler enlemesine ortadan ikiye kesiler tavuklarda olduğu gibi ince jülyen şekilde doğranır. Tavuk jambonlar da aynı şekilde doğranır. Kuru soğanların kabukları soyulur ve rende ile rendelenir. Rendelenen soğanlar avuç içinde sıkılarak fazla suları alınır. Genişçe bir tavaya zeytinyağı eklenerek ocağa alınır. Yağ kızdıktan sonra içerisine tavuklar ilave edilir. Tavuklar renk değiştirince soğanlar eklenir. Tavuk pişmeye yakın kırmızı ve çarliston biberler eklenir. Biberlerin diriliklerini kaybetmemesine özen gösterilmelidir. Biberlerden sonra tavaya jambonlar da eklenerek 1-2 dakika tüm malzemeler iyice kavrulur. Son olarak krema ve süt ilave edilerek tavanın kapağı kapatılır. Sos yaklaşık 5-6 dakika kaynadıktan sonra tava ocaktan alınır. Sosu ocaktan alamaya yakın içerisine fesleğen yaprakları da eklenmelidir. Diğer bir yandan makarna haşlanır. Geniş bir tencere içerisine yaklaşık 1 litre su ve yeterli miktarda tuz konularak tencere ocağa alınır. Su kaynadıktan sonra içerisine makarnalar ilave edilir. Makarnaların yaklaşık 5-6 dakika pişirilmesi yeterlidir. Haşlanan makarna süzgeç yardımıyla süzülür. Fakat kesinlikle soğuk sudan geçirilmez. Soğuk sudan geçirme işlemi makarnaların tüm vitamininin kaybolmasını neden olur. Makarna tenceresine biraz zeytinyağı eklenerek makarnalar yağı çekene kadar 1-2 dakika kadar kavrulur. Hazırlanan makarnalar kremalı sos ile buluşturularak iyice karıştırılır. Sosla karıştırma işleme makarnalar sıcakken yapılmalıdır. Bu sayede makarnalar sosu daha güzel çeker. Servis tabağına alınan makarnaların üzerine parmesan peyniri serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }