{ "title": "Süzmeden Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/suzmeden-makarna.jpg", "date": "23.01.2024 03:55:19", "author": "Beyza yakar", "article": [ { "article": "Süzmeden Makarna, Türk mutfağında pasta, börek, yemek çeşidi oldukça fazladır. Eve gelen misafirlerimize, akrabalarımıza, arkadaşlarımıza en sevdiklerini tatları yapmak isteriz. Onları güzelce ağırlamak isteriz. Bunun içinde yemeklerimizi özenle yaparız. Bazen de vaktimiz olmadığı için kolay ve lezzetli yemekler, pastalar yapmak isteriz. Tabi ki de bunun içinde tarifler vardır. Bugün size yapacağım makarnada kolay ve çok lezzetlidir. Makarna çok sevilen bir yiyecektir. Makarnayla yapıla her şey severek yenilmektedir. En çok da çocukların sevdiği yemektir. Makarna pişirirken makarnanın vitamini kaybolmasın diye süzmeden yapılması gerekir. Bugün de sizlere çocuklarınızın, büyüklerinde çok seveceği bir süzmeden makarna tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Süzmeden Makarna İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Süzmeden Makarna Nasıl Yapılır?

İlk olarak domateslerin kabuklarını soyup küp-küp doğruyoruz. Eğer yeşil biberleri kullanmak isterseniz onları da ince ince doğrayın. Makarna pişireceğiniz tencereye tereyağını, sıvıyağı, domatesleri, biberi, göz kararı tuzunu da koyuyoruz. Domatesler biraz eriyinceye kadar kavuruyoruz. Sonra 2 yemek kaşığı salçamızı domateslerin üzerine ekleyip 1 dakika daha kavuruyoruz. Hazırlamış olduğumuz sosumuzun içine makarnamızı koyuyoruz. Karıştırıp 2-3 dakika pişiriyoruz. Tencereye makarnayı 1 parmak geçecek kadar sıcak su koyuyoruz. Tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte ara ara karıştırarak makarna suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra süzülmeyen makarnamızı tabağa alıyoruz. İsteğe göre sade ya da üzerine kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }