{ "title": "Spagetti Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/spagetti-makarna.jpg", "date": "19.01.2024 13:37:11", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Spagetti makarna, sanırım makarnalar içerisinde zirvede olmaktadır. Küçük büyük herkesin severek tükettiği bu makarna çeşidi birçok formatta tüketilmektedir. Şekli uzun ve ince olarak tasarlanan spagetti makarna yenirken çatal kaşıkla yendiğinde daha rahat rulo şeklini almaktadır. Gerçi her şekilde ağzımızın sos içinde kalmasına neden olmaktadır. Spagetti makarna yine İtalyanların çok tükettiği bir makarna türüdür. Birçok şekilde sos katılarak tüketimi sağlanmaktadır. Ayrıca diğer makarnalarda olduğu gibi hem protein yönünden iyidir hem de glisemik endeksi düşük bir karbonhidrat kaynağıdır. Birazda spagetti makarnanın bolonez sos ile nasıl sunulduğuna bakalım.

Spagetti Makarna (Bolonez soslu) Malzemeleri
Spagetti Makarna Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanı ince doğrayarak işe başlayalım. Makarnamızı biraz daha geç kaynatabiliriz. Doğradığımız soğanları makarnayı da karıştıracağımız bir tencereye alıyoruz ve Ayçiçek yağı ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Şimdi kıymayı da ilave edebiliriz. Soğanlar ile kavrulsun. Bu aşamada domatesleri ince doğradıktan sonra onları da tencereye ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Fesleğen yapraklarını da doğrayıp sosa katıyoruz. Bu aşamada tuz ve karabiberi de ilave edebiliriz. Son olarak bir yemek kaşığı salçamızı da ilave ediyoruz ve hafiften kaynayıp domateslerin kendinden geçmesini bekliyoruz. Sıcak suyu katıp kaynamaya bırakıyoruz. Bu aşamada biraz sulu görünebilir ancak zamanla suyunu çekmeye başlayacak ve daha kıvamlı bir sos olacak. Çok koyu hale gelmesin sulu ve susuz arasında bir kıvam olacak. Kaynayan sosu kenara alıp başka bir kapta makarnayı 10 dk. Kaynatalım. İsterseniz İtalyanların yaptığı gibi 6 dk. Kaynayan suya atıp az pişmiş olarak tüketebilirsiniz. Aslında orijinal pişme şekli budur. Makarna da haşlandığı zaman süzdürüyoruz ve soğutma işlemi yapmadan sosun içine atıyoruz. Artık karıştırabilirsiniz. Makarnayı servis edeceğiniz esnada sosa karıştırmanız ya da yemeğe başlamaya denk getirmeniz daha iyi olacaktır. Çünkü makarna sosun içerisinde bekledikçe lapa haline gelmeye başlayacaktır. Ayrıca makarnayı günlük olarak tüketmeniz yine damak tadı açısından daha uygun olacaktır. Spagetti makarna tarifimiz bu kadar. Şimdiden afiyet olsun. Bol şanslar.
" } ] }