{ "title": "Soslu Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/soslu-makarna.jpg", "date": "23.01.2024 03:47:35", "author": "Meryem İclal", "article": [ { "article": "Soslu makarna mutfakların en sevilen ve en kolay lezzetlerinden biridir. Soslu makarna mutfaklarda hem maliyet yönünden hem de kolay yapımı açısından çok tercih edilen bir yemektir. Makarna özellikle çocukların en sevdiği yemeklerin başında gelir. En acil durumlarda yapılabilecek en kolay yemek makarna olmaktadır. Soslu makarna lezzeti ve kolaylığı açısından mutfak hanımlarının kurtarıcısı olan bir yemektir. Çocuklarınıza bu mükemmel bir soslu makarna hazırlamak için sizlere vereceğimiz tariften faydalanabilirsiniz.

Soslu Makarna Malzemeleri
Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Soslu makarna yapımına ilk olarak geniş bir tencerede makarnanız için yeterli olacak miktarda su kaynatarak başlayın. Su kaynamaya başlayınca 2 çay kaşığı tuz ilave edin ve kaynayan suya makarnayı atın. Bu esnada sos yapımına başlayarak zamanı değerlendirebilirsiniz. Sos yapımına ilk olarak domatesleri soyduktan sonra ufak ufak doğrayarak başlayın. Ardından biberleri de ikiye bölerek ufak ufak kesin. Sos yapımı için tavayı ocağa koyun ve içerisine yağı ilave edin. Yağ ve tava biraz ısınınca ufakça doğradığınız soğanları birkaç saniye kavurarak öldürün. Ardından içerisine salçayı ilave edin ve karıştırın. Sosa biberleri de ekleyerek karıştırma işlemine devam edin. Son olarak domatesleri de ilave ettiğiniz sosa bir yemek kaşığı kadar kaynar su dökerek suyunu çekmeye bırakın. Suyunu çekmeye başlayınca sosa karabiber, kırmızı biber, tuz ve kimyon ilave edin. Bunları kendinize göre ayarlarsanız iyi olacaktır. Fakat 1 çay kaşığından az miktarlarda kullanacağınız oranlar yeterlidir. Sosunuz makarna ile buluşmaya hazır. Kaynayan makarnaları süzgece dökerek bir iki saniye kadar soğuk suyun altına tutun. Bu işlem makarnalarınızın birbirine yapışmasını engellemeye yardımcı olur. Daha sonra tencerede makarna ve sosu birbirine karıştırarak soslu makarna tarifini tamamlayabilirsiniz. Makarnayı sunmadan önce tabaklara koyarak üzerine maydanoz yaprakları dökerek süsleyebilirsiniz. Makarnanız hem lezzetli hem de mükemmel bir görünüm ile ağızları ve gözleri doyuracaktır.

En acil durumlarda kolayca hazırlayıp kısa sürede sunabileceğiniz soslu makarna oldukça kolay bir tarif. Makarnalarınızın yapışmasını engellemek için makarnayı suya attıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı kadar yağ da ilave edebilirsiniz. Bu sayede makarnalar hem yapışmaz hem de daha lezzetli olur. Mutfakların ve çocukların vazgeçilmez lezzeti olan soslu makarna tarifini sizlerde mutfağınızda kolayca deneyebilirsiniz. Ayrıca makarna mükemmel bir karbonhidrat deposu olarak da mutlaka sofralarınızda yer alması gereken bir yemektir. Bunun yanı sıra 100 gr makarnanın günde 70 gr olan protein ihtiyacımızın 15 gramını karşıladığı da bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Makarna yapımında dikkat etmeniz gereken noktalardan birisi de lezzetli bir makarnanın ne çok sert ne de çok haşlanmış olmamasıdır. Makarnayı çok fazla haşlamak nişasta oranının artmasına neden olmaktadır. Bu nedenle haşlama sırasında dengeyi tutturmak da önemlidir. Makarna kalori bakımından düşük bir besin olması ile genel olarak yaygın bir düşünce olan şişmanlatma etkisi de yanlıştır. Tam tersine zayıflamak isteyen ve formuna özen gösterenler soslu makarnayı hafif bir şekilde yiyerek öğünlerinde bulundurabilirler. Makarna oldukça doyurucu ve vitamin, protein bakımından da yeterinde zengin bir besindir.
" } ] }