{ "title": "Somonlu Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/Somonlu-makarna(1).jpg", "date": "20.01.2024 09:20:53", "author": "Batır", "article": [ { "article": "
Somonlu makarna hazırlaması çok basit ortaya çıkan sonuç ve lezzeti şahane bir makarna çeşididir.

Somonlu Makarna İçin Gerekli Malzemeleri
Somonlu Makarna Nasıl Yapılır?

Somonlu makarna hazırlamaya 5 diş sarımsağın kabuklarını soyarak hafifçe ezin ve küçük bir tavanın içine alarak üzerine 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip ocağa alın ve kısık ateşte sarımsakları karıştırarak kızartıp üzerine hafifçe karabiber serpiştirin ve pembeleşen sarımsakları tavadan çıkartın. Adından bir paket füme somonu paketten çıkartın ve parmak kalınlığında olacak şekilde şeritler halinde kesin.

Kesilen somonları sarımsakların kızardığı tavadaki yağın içine alarak somonlar renk değiştirmeye yani beyazlamaya başlar başlamaz üzerlerine 1 paket kremayı dökün ve tekrar üzerlerine karabiber serpin ve ocağın altını iyice kısın.

Daha sonra bir tencereye 2 litre kadar su ekleyerek kaynamaya bırakın. Makarna suyu kaynadıktan sonra içine 1 paket makarnayı alarak 10 dakika kadar haşlayın, makarnaları süzdürün ve makarnaları soğuk suya tutmadan geniş bir kabın içine alın.

Ardından haşlanan makarna suyundan 3-4 çorba kaşığı kadar alarak somonlu sosun kıvamını açın ve hazırlanan sosu haşlanmış makarnaların üzerine döküp hafifçe karıştırarak harmanlayın. Harmanlanan makarnanın üzerine rendelenmiş permesan peyniri ve kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun.

Afiyet olsun.
" } ] }