{ "title": "Salça Soslu Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/salca-soslu-makarna.jpg", "date": "21.01.2024 06:59:52", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Salça soslu makarna, makarna hem pratik yapılması nedeniyle mutfaklarda birçok kişi için kurtarıcı bir yemektir. Ayıca her yaş grubunun tercih etmesi ve severek yediği bir yemek türü olarak bilinir. Bu sebepten dolayı toplumda birçok ailenin mutfağından hiç eksik olmayan makarna böylelikle mutfakların baş tacıdır. Her bütçeye uygun olan makarna vitamin ve mineral açısından oldukça besleyicidir. Karbonhidrat bakımından oldukça yüksek olarak bilinen makarnanın özellikle şeker hastaları tarafından dikkatli tüketmelidir. Makarnanın diyet listelerinde yeri mutlaka vardır fakat, bu salçalı ve soslu olarak değil sebze ile ya da haşlama olarak sade tüketilmektedir. Günümüzde salça soslu makarnanın yapılışı oldukça kısa süre içinde hazırlanması özellikle çalışan anneler için mutfakta yardımcı diyebiliriz. Çocuklarında yok diyemeyecekleri yemek olan makarnayı sık olarak tüketmelerinde herhangi bir sakınca yoktur.

Salça soslu makarna için gerekli malzemeler
Salça soslu makarna nasıl yapılır?

Geniş bir tencere içerisine su koyarak kaynatılır. Kaynayan sıcak su içerisine 1 şeker kaşığı tuz atılarak üzerine paket olan makarna eklenir ve pişmesi beklenir. Haşlanan makarnayı ocaktan alarak süzgeçten geçirin ve suyunu süzün bu arada tencereye soğanı, domatesi ve biberi ince doğrayıp üzerine sıvı yağı ekleyip salça ile bir güzel kavurun. Kavrulan malzemelerin üzerine haşlanıp pişen makarnayı ekleyip bir 5 dakika daha kavurarak kıvama gelmesini sağlayın. Ateşten alarak son olarak da maydanozu ince kıyın ve makarnanın altı kapandıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozları dökün ve karıştırın. Salça soslu makarnanız servise hazırdır. Sevdiklerinizle afiyetle yiyebileceğiniz pratik olan makarnanızı paylaşabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }