{ "title": "Renkli Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/renkli-makarna.jpg", "date": "19.01.2024 23:32:17", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Renkli Makarna, marketlerde rahatlıkla bulunabilecek bir tatlıdır. Renkli makarnalar paket içerisinde genelde 3 farklı renkte ve tatta bulunur. Bunlar sade, domatesli ve ıspanaklıdır. Farklı şekillerde satılabilir. İster kalem ister burgu şeklinde renkli makarna çeşitleri kullanılabilir. Bu makarnalar çocukların çok ilgisini çeker. Sıklıkla çocuklar tarafından tüketilir. Sade makarna tadından sıkılanlar için oldukça güzel bir alternatiftir. Sebzeli makara haşlandıktan sonra ister yoğurtlu olarak ister değişik sebzelerden hazırlanmış soslarla birlikte karıştırılarak sunulabilir. Oldukça sağlıklı ve bir o kadar da doyurucudur. Çok kısa sürede hazırlanır. Farklı renklerde olması sofralara değişik bir hava katar. Akşam yemeklerinde tercih edilebilir. İster sıcak olarak ister salata şeklinde soğuk olarak tüketilebilir.

Renkli Makarna İçin Gerekli Malzemeleri
İç malzemeler
Üzeri için
Renkli Makarna Nasıl Yapılır?

Renkli makarna tarifinde öncelikli olarak iç malzemeler hazırlanır. Mantarların üzerindeki ince zar soyulur her biri dörde bölünür. Tercihe göre ince dilimler halinde de doğranabilir. Diğer malzemeler hazırlanırken üzerlerinin beyazlaması için mantarlar limonlu suda bekletilir. Soğanların ve sarımsakların kabukları soyulur. Soğanlar yarım ay şeklinde doğranırken sarımsaklar ince ince kıyılır. Kabakların ve havuçların kabukları soyulur. Kırmızı biberlerin ve sivri biberlerin baş kısımları kesilerek tohumları ayıklanır. Her biri boylamasına yarıya bölünerek yarım daire şeklinde ince ince doğranır. Ispanakların iyi şekilde temizlenmesi oldukça önemlidir. O nedenle ıspanakların üzerindeki çamurların arınması için yapraklar tek tek yıkanır. Ispanaklar saplarından ayıklanarak yemeklik şekilde doğranır. Geniş bir tavaya zeytinyağı dökülerek ocağa alınır. Yağ kızdıktan sonra içerisine önce soğanlar ve sarımsaklar eklenir. Soğanlar pembeleşince kabaklar ve havuçlar ilave edilir. Havuçların pişmesi için yaklaşık olarak 1-2 dakika sotelenir. Daha sonra mantarlar süzgeçte süzülerek biberlerle birlikte tavaya eklenir. Mantarlar suyunu salıp tekrar suyunu çekene kadar sotelenir. Son olarak tavaya ıspanaklar ilave edilir.

Ispanaklar çok az kavrulduktan sonra içerisine baharatlar ve krema eklenir. Tavanın kapağı kapatılarak yaklaşık 5-6 dakika pişirilir. Diğer bir yandan renkli makarnalar haşlanır. Bunun için geniş bir tencere içerisine yaklaşık 1 litre su ve yeterli miktarda tuz konularak tencere ocağa alınır. Su kaynadıktan sonra içerisine makarnalar ilave edilir. Makarnaların yaklaşık 7-8 dakika pişirilmesi yeterlidir. Haşlanan makarna süzgeç yardımıyla süzülür. Fakat kesinlikle soğuk sudan geçirilmez. Soğuk sudan geçirme işlemi makarnaların tüm vitamininin kaybolmasına neden olur. Renkli makarnaların pişirileceği fırın kabına makaralar boca edilir. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilerek biraz karıştırılır. Daha sonra üzerine hazırlanan sebzeli harç dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirilir. Süre sonunda fırından çıkarılan renkli makarnanın üzerine kaşar peyniri serpilerek yeniden fırına verilir. Kaşarlar eriyinceye ve renk değiştirinceye kadar yaklaşık 7-8 dakika daha pişirme işlemine devam edilir. Fırından çıkarılan renkli makarna oda sıcaklığında dinlenmesi için beklenir. Daha sonra istenilen şekillerde kesilerek servis tabağına alınarak sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }