{ "title": "Penne Soslu Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/penne-soslu-makarna.jpg", "date": "20.01.2024 17:09:34", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Penne Soslu Makarna, penne cinsi makarna halk arasında kalem makarna olarak bilinir. Penne şeklindeki makarnaya en çok arabiatta sos yakışır. Bu sos ister marketlerden hazır olarak satın alınabilir ister evde de yapılabilir. Evde yapılan sos hazır olanlara göre daha sağlıklı ve katkısız olduğu tercih edilmesinde fayda vardır. Arabiatta sosun tadı acıdır. Acı sevme durumuna göre acının seviyesi artırılabilir. Yapımı oldukça pratiktir. Tek başına bir öğün olarak da tüketilebilir. Oldukça doyurucudur. Çok fazla el oyalamadan oldukça kısa sürede hazırlanır. Orijinal tarifinde chili biberi kullanılır fakat o kadar acı sevmeyenler yeşil sivri biber ya da acılı baharatlarda kullanabilir.

Penne Soslu Makarna İçin Gerekli Malzemeleri
Sosu için
Üzeri için
Penne Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Penne soslu makarna tarifinde öncelikli olarak makarnalar haşlanmalıdır. Bunun için geniş bir tencere içerisine yaklaşık 1 litre kadar su ve yeterli miktarda tuz konularak tencere ocağa alınır. Su iyice kaynadıktan sonra içerisine makarnalar ilave edilir. Makarnaların yaklaşık 7-8 dakika pişirilmesi yeterli olacaktır. Aksi takdirde uzun süreli pişirmelerde makarnalar hamurlaşır ve tatları bozulur. Haşlanan makarnalar süzgeçten geçirilir. Bu esnada dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası makarnaların kesinlikle soğuk sudan geçirilmemesidir. Soğuk sudan geçirme işlemi makarnaların tüm vitamininin kaybolmasını sağlar. Makarna tenceresine zeytinyağı eklenir. Yağ kızdıktan sonra içerisine makarnalar ilave edilir. Makarnalar yağı iyice çelene kadar kavrulur ve daha sonra ocağın altı kapatılır. Diğer bir yandan sos hazırlığı yapılır. Bunun için soğanların ve sarımsakların kabukları soyularak rende ile rendelenir. Chili biberleri sap kısımlarından ayıklanarak tohumları ile ince ince kıyılır. Domateslerin kabukları soyularak küp-küp doğranır. Geniş bir sos tavasına zeytinyağı konur. Soğanların fazla suyu avuç içinde sıkılarak soğanlar ve sarımsaklar tavaya eklenir. Soğanlar pembeleştikten sonra tavaya chili biberler ilave edilir. Chili biberler de biraz sotelendikten sonra domatesler eklenir. Domateslerden sonra içerisine tuz ve defne yaprağı eklenir. Domatesler yumuşayana kadar sos yaklaşık olarak 6-7 dakika kısık ateşte kaynatılır ve daha sonra ocaktan alınır. Makarnalar hazırlanan sos ile karıştırılarak servis tabağına alınır. Üzerine parmesan peyniri serpilerek sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }