{ "title": "Penne Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/penne-makarna.jpg", "date": "20.01.2024 04:48:48", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Penne makarna, Bildiğimiz boru makarnanın domates sosu, parmesan peyniri ve sarımsak ile süslenmiş haline İtalyanlar penne makarna diyor. Penne makarnayı biz Türkler kendi damak zevkimize göre birçok farklı çeşitte yapıyoruz. Makarna denince sanırım makarnayı sevmeyen yoktur. Özellikle çocuklar ve öğrenciler makarnaya bayılırlar. Çocuklu ev hanımları için ve çalışan bayanlar için ve tabi de bekarlar için kurtarıcı lezzetlerden biridir makarna. Uygun fiyatı, pratik olması ve muhteşem tadı ile herkesin severek tükettiği bir yemek çeşididir. Penne makarna ile yapılabilecek birçok seçenek bulunur. Örneğin, salçalı makarna, ketçaplı makarna, peynirli makarna, yumurtalı, makarna, yoğurtlu makarna, domates soslu makarna, parmesan peynirli makarna gibi birçok çeşit sıralanabilir. Biz sizin için bugün penne makarna ile kremalı mantar soslu penne makarna yapacağız. Krema, mantar ve fesleğenin tadını verdiği penne makarna, kalorisi bol ancak bir o kadar lezzetli olacaktır. Hazırlaması 15 dakika pişirme aşaması 15 dakika toplamda yarım saatinizi alacak 4 kişilik dumanı üzerinde penne makarna yapılışına birlikte geçelim.

Penne makarna için gerekli malzemeler
Kremalı mantar sosu için gerekli malzemeler
Penne makarna nasıl yapılır?

Derin bir tencere içerisine bolca su koyun ve ocağa alın. İçerisine zeytinyağı ve tuz ilavesi yaparak suyu kaynatın. Kaynayan suyun içerisine penne makarnayı koyun. Damak tadına göre 10-12 dakika arasında haşlayın. Haşlanan penne makarnayı süzün. Yapacağınız sosun daha iyi çekmesini sağlamak için haşladıktan sonra makarnayı yıkamayın. Bir tava içerisine zeytinyağı koyun. Mantarları temiz yıkadıktan sonra ince ince dilimleyin ve ezilmiş sarımsakla birlikte yağın içerisine koyun. Fesleğen yapraklarını da ince ince doğradıktan sonra içerisine ekleyin. Yüksek ateşte 3-4 dakika kadar soteleyin. Sotelenmiş mantarlara krema ve ince ince dilimlenmiş fesleğen yapraklarını ekleyin. Kalan tereyağı, süt, tuz taze çekilmiş karabiberi ekledikten sonra 2 dakika daha pişirin. Kremanın katılaşmaması için sıcak olarak bekletmeden parmesan peyniri ilave edin. Derin bir tabak içerisine sıcak bir şekilde penne makarnayı alın ve servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }