Patlıcanlı makarna, makarnayı severek yiyen ve değişik lezzetler arayanlar için harika bir alternatif olacaktır. Eğer patlıcan severlerdenseniz patlıcanlı makarnayı mutlaka denemelisiniz. Farklı tatlar arayan ve yeniliklere açık olanlar için muhteşem bir makarna tarifi.
Patlıcanlı Makarna İçin Gerekli Malzemeleri
1 paket kelebek makarna
2 adet orta boy patlıcan
2 tane orta büyüklükte kuru soğan
2 tane yeşilbiber
3 tane orta büyüklükte domates
4 diş sarımsak
1 kahve kaşığı ketçap
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kahve kaşığı toz şeker
Tuz, kırmızı pul biber, kekik
Patlıcanları kızartmak için yeteri kadar sıvıyağ
Patlıcanlı Makarna Nasıl Yapılır?
Patlıcanlar ince çizgiler kalacak şekilde soyulur ve küp-küp doğranır. Doğranan patlıcanlar tuzlu suda yarım saat kadar bekletilerek acısını atması sağlanır. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra bol su ile iyice yıkanır. Patlıcanlar temiz bir havlu ile kurulanır.
Kızartma tavasına sıvıyağ eklenerek patlıcanlar eşit şekilde kızartılır. Makarnayı haşlamak için uygun bir tencereye 2 litre kadar su ilave edilir, üzerine biraz sıvıyağ ve tuz eklenerek kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra makarnalar suya salınır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Farklı bir tavanın içine 3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyerek ısıtılır. Kuru soğanların kabukları soyularak yemeklik doğranır. Doğranan soğanlar kızdırılmış yağda rengi dönene kadar kavrulur. Yeşilbiberler ufak ufak doğranarak kavrulan soğanların üzerine eklenir ve kavurmaya devam edilir. Ardından domateslerin ve sarımsakların kabukları soyulur ve ufak ufak doğranarak kavrulan soğanların üzerine eklenir. Domatesler suyunu bırakıp çekinceye kadar orta hararetli ocakta pişirilir. Ocağın altı kapatılarak üzerine toz şeker, ketçap, baharatlar, tuz ve kızartılan patlıcanlar eklenerek karıştırılır. İsteğe göre hazırlanan sos haşlanan makarnalar ile karıştırılarak ya da servis anında makarnaların üzerine dökülerek servis yapılır.