{ "title": "Patatesli Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/patatesli-makarna.jpg", "date": "20.01.2024 07:13:30", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Patatesli Makarna, özellikle İtalyan mutfağında gnocchi olarak bilinen ve son yıllarda ülkemizde de severek yapılan ve yenilen bir makarna çeşididir. Özellikle çocukların severek tüketeceği, ayrıca çeşitli soslar ile çeşnilendirip güvenle misafirlerinize sunabileceğiniz değişik bir yemek olacaktır. Patatesli makarna hem tek başına lezzetli bir yemek olacaktır hem de et ve tavuk yemeklerinin yanında lezzetli bir ganritür olarak ikram edilebilir. Patatesli makarna birçok marka tarafından market raflarında yerlerini almış olsa da evde güvenle bilinen malzemeler ile taze taze yapmak ve tüketmek elbette daha sağlıklı olacaktır.

Patatesli Makarna malzemeleri
Patatesli Makarna Nasıl Yapılır?

Öncelikle un derin bir kaba elenir ve ortasına bir çukur açılır. Çukurun içine patates ince rende ile iyice rendelenir. Patatesin üzerine tuz, yumurta sarısı ve su eklenir ve ortadan başlayarak kenarlara doğru yavaş yavaş un eklenerek bütün hamur iyice yoğrulur. Hamur sert bir hamur olmalıdır yoğurmak biraz zor olabilir ama hiç su eklemeden yoğurmaya devam edilmelidir. Hamur kendini tuttuktan sonra tezgâh üzerine alınarak el ayası ile iyice ezerek yoğrulur ve tamamen pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur streç filme sarılarak buzdolabında en az iki saat dinlendirilir. Hamur dinlendikten sonra ister rulo halinde el ile açılarak küçük küçük parçalar kesilir, istenirse kalın şekilde açılarak kalın şeritler kesilir. Hamurda patates olduğu için ince açmak ya da ince kesmek lezzetli olmaz ve haşlarken dağılabilir. Makarnamız artık hazırdır ve kaynar tuzlu suda yaklaşık beş dakika haşlanarak pişirilir. İstenilen sos ile servis edilebilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }