{ "title": "Midyeli Makarna", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/midyeli-makarna.jpg", "date": "19.01.2024 04:53:22", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "
Midyeli Makarna: Midyeli makarna için kum midyesi kullanılmasını önerebiliriz. Büyük Market zincirlerinde taze ya da dondurulmuş olarak midye bulabiliriz. Kullanacağınız makarna ise spagetti ya da tercihen linguine makarna da olabilir bulabilirseniz bu İtalyan makarnası da bu yemek için çok uygundur. Katacağımız üzüm sirkesini ise sulandırarak eklersek daha güzel olur zaten çok az katacağız.

Midyeli Makarna için gerekli malzemeler
Midyeli Makarna Nasıl Yapılır?

Midyeleri yıkadıktan sonra 1-2 saat tuzlu suda bekletilmelidir. Makarnayı haşlamak için bir miktar suyu kaynaması için derin bir kaba koyun, içine bir tutam tuz atın. Su kaynayınca makarnaları suya koyup kapağını hava çıkışı olabilmesi için, yarım kapatın yoksa taşar.

Bir yandan makarna haşlanırken, diğer taraftan soğanları ve sarımsağı ince doğrayın. Yapışmaz tavaya bir çay bardağı zeytinyağı koyarak ısıtın doğradığınız soğan ve sarımsağı buna ekleyerek kızartın. Bir tutam tuz ve karabiberi ekleyin. Tuzlu suda beklettiğimiz midyeleri çıkartıp temiz suda yıkayın sonra teker teker tavaya koyun burada midyelerde ağzı açık olan varsa bozulmuş olabileceğini düşünerek çöpe atmalıyız Kullanmamalıyız. Midyeler eklendikten sonra üzerine sulandırılmış üzüm sirkesi ekleyerek biraz üstü açık şekilde pişirmeye devam edin. Sirke buharlaştıktan sonra içerisine ince doğranmış maydanozları ve makarna suyundan da 4-5 kaşık alarak sosa ekleyip tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte yavaş yavaş pişsin. Midye kabuklarının büyük çoğunluğu açıldığında midyelerin pişmiş olduklarını anlayabiliriz.

Haşlanmış olan makarnayı sudan geçirmeden, biraz sulu olarak alıp sosun üzerine ekleyin ve 5-6 dakika sosla beraber pişsin. Artık sıcak servis yaparak sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }