Mantar soslu makarna, oldukça lezzetli ve damakta iz bırakacak niteliktedir. Makarna, acil durumlarda yapılabilecek en kolay yemek tariflerinden biridir. Bilhassa mantar soslu makarna tarifinde, mantar ile makarnanın inanılmaz uyumu ve görsellik açısından damaktan önce göze hitap etmesi ile mideden önce gözleri doyuruyor.
Mantar Soslu Makarna Malzemeleri
1 paket makarna (Kelebek, fiyonk veya burgu)
11 tane kültür mantarı
1 tane yeşil biber
1 tane kırmızı biber
1 tane kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 fincan kaynar su
Yeteri kadar tuz
Mantar Soslu Makarna Nasıl Yapılır?
Marketten veya pazardan aldığımız mantarların dış kısımlarını parmak uçlarımız ile soyalım ve dilimleyip bir kâsenin içerisine alalım. Ardından mantarların üzerine yeşil ve kırmızı biberi yuvarlak doğrayıp ilave edelim. Yayvan bir tava alalım ve içerisine sıvıyağı ilave edip ısınmaya bırakalım. Isınan yağın içerisine zar şeklinde kıyılmış soğanı ekleyelim ve biraz kavuralım. Soğanlar dirliğini yitirtince üzerine mantarlı karşımı ekleyelim ve soteleme işlemine devam edelim. 2-3 dakika sonra karışımın içerisine baharat, saçla ve kaynar su ilavesi yapıp mantar soslu makarnanın sosunu kavuralım. Sos hazır hale gelirken bizde bu arada geniş bir tencere alalım ve içerisine kaynar su ilave edelim. Su tencerede fokur, fokur kaynarken içerisine tuz serpiştirelim ve ocağın altını hızlı ayara getirip içerisine bir paket makarnayı boşaltalım. Makarnalar istenilen kıvamda pişince üzerine bir iki su bardağı soğuk su ilavesi yapalım ve ardından makarnaları süzgecin içerisine boca edelim. Suyu süzülen makarnaları sosun içerisine alalım ve 3 dakika kavuralım. Sosu ile buluşmuş ve kaynaşmış olan makarnaları sıcak olarak servis yapalım.