{ "title": "Makarna Yapımı", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/makarna-yapimi.JPG", "date": "21.01.2024 20:22:41", "author": "Eslim", "article": [ { "article": "Makarna yapımı oldukça basit ve zahmetsiz olduğundan dolayı sıklıkla tercih edilir. Elbette güzel bir makarna yapımı için oldukça çeşitli varyasyonlar bulunmaktadır. Her ne kadar aynı malzemeden yapılmış olsalar dahi, makarnalar çeşitlerine ve kesimlerine göre dahi farklı lezzetler sunabilir.

Lezzetli bir makarna yapımı için dikkat edilmesi gereken sadece satın alınan makarnanın kalitesi değil, aynı zamanda pişirme esnasında kullanılan mutfak araç ve gereçleri de önemlidir. Elbette hazırlanışının basitliğinden dolayı genellikle bu tip püf noktalarına dikkat edilmez. Kullanılan araç ve gereçlerin yanında servis esnasında eklenecek sos da makarnanın lezzetini kat be kat artıracaktır.

Makarna yapımı esnasında dikkat edilecek ve hatta alışkanlık haline getirilebilecek püf noktaları maddeler halinde sıralayabiliriz:
Bolonez Sos

Malzemeler:
Zeytinyağı ve tereyağı kızdırıldıktan sonra, ilk önce rendelenmiş soğanlar ve ardından kereviz ilave edilir. Soğanların pembeleşmesinin ardından kuşbaşı et ilave edilir ve yaklaşık 15 - 20 dakika pişirilir. Kıyma ve sarımsak ve de hemen ardından salça ve un karışıma eklenerek iyice kavrulur. Son olarak küp-küp kesilen domatesler ve et suyu ilave edilerek kaynatılır. Son olarak baharatlar eklenerek servise hazırlanır.
" } ] }