Makarna salçası nasıl yapılır, makarna hepimizin sevdiği, besleyici ve pratik bir yemektir. Makarnayı değişik şekillerde soslar yaparak çok ayrı lezzetler verebiliririz. Üstelik bir paket makarna ile 4-5 kişinin karnını rahatlıkla doyurabilirsiniz. Evet makarna salçası nasıl yapılır?
Makarna salçası için malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı margarin, tereyağı veya 4-5 kaşık sıvı yağ
Ağız tadınıza göre bir tutam tuz
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
Birazcık pul biber
Makarna salçası nasıl yapılır?
Makarnayı haşladığımız, boşaltığımız tencerenin içine iki yemek kaşığı margarin veya tereyağını ya da 4-5 kaşık sıvı yağı koyarız, içerisine bir yemek kaşığı domates, bir yemek kaşığı biber salçasını koyarak kavrulmasını sağlarız. Kavururken dikkat etmemiz gereken yağın ve salçanın yanmamasıdır. Yağ ve salçayı kavurduktan sonra ocaktan almaya yakın ağız tadınıza göre tuz, kimyon, karabiber ilave edilir. Haşlanmış ve süzülmüş olan makarnamızı üzerine dökerek iyice karışmasını sağlarız. Hemen yiyecek iseniz altını kısık ateşte birazcık ısıtabilirsiniz. Süsleme için maydanoz kullanabilirsiniz güzel hoş bir görüntü olur. Bu verdiğim tarif bir paket makarna içindir, isteğinize bağlı olarak fiyonk, burgu, çubuk, kesme makarna hangisini isterseniz kullanabilirsiniz.