{ "title": "Makarna Salatası", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/makarna-salatasi(2).jpg", "date": "21.01.2024 22:44:44", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Makarna Salatası, makarna çeşitli şekillerde tüketilebilir. İster ana yemek yanına bilindik tarifiyle makarna yemeği ister çorba içerisinde tüketilebilir. Makarna salatası da bunlardan bir tanesidir. Çay saatlerinde ve kabul günlerinde bayanların sıklıkla yaptığı bir salatadır. Değişik soslu makarnalardan sonra makarnanın en sık tercih edilen tüketim şeklidir. Aynı zamanda akşam yemeklerinde ara sıcak olarak da sunulabilir. Genellikle soğuk olarak tüketilir. Hemen hemen her evin mutfağında rastlanır. Makarnanın yoğurt ve içindeki sebzelerle vitamin değerleri kat kat artırılmış olur. Oldukça doyurucu bir salatadır. Hazırlaması oldukça kolaydır. Pişirme ve hazırlama süresi yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar sürer. Makarna haşlanırken diğer malzemeler hazırlandığı için çok fazla el oyalamaz. Salata içerisine kullanılan malzemeler çoğu marketlerden kolaylıkla satın alınabilir.

Makarna Salatası İçin Gerekli Malzemeleri
İç malzemeler
Sosu için
Makarna Salatası Nasıl Yapılır?

Makarna salatası tarifi için öncelikli olarak makarnalar haşlanmalıdır. Geniş bir tencere içerisine yaklaşık 1 litre su ve yeterli miktarda tuz konularak tencere ocağa alınır. Su kaynadıktan sonra içerisine makarnalar ilave edilir. Makarnaların yaklaşık 5-6 dakika pişirilmesi yeterlidir. Haşlanan makarna süzgeç yardımıyla süzülür. Fakat kesinlikle soğuk sudan geçirilmez. Soğuk sudan geçirme işlemi makarnaların tüm vitamininin kaybolmasını neden olur. Süzülen makarnalar biraz zeytinyağı ile karıştırılarak soğuması için bir kenarda bekletilir. O esnada iç malzemelerin hazırlığı yapılır. Bunun için derin bir karıştırma kabı kullanılabilir. Havuçları kabukları soyulur ve rendenin ince tarafıyla rendelenir. Maydanoz ve dereotu saplarından ayıklanıp iyice yıkanır ve ince ince kıyılır. Kornişon turşuların sap kısımları kesilerek küp-küp doğranır. Yeşil zeytinler halka şeklinde doğranır. Hazırlanan tüm malzemeler karıştırma kabına alınır. Konserve bezelye ve konserve mısır süzgeçten geçirilerek karıştırma kabına alınır. Üzerine biraz zeytinyağı ilave edilerek iç harç kaşık yardımıyla karıştırılır. Diğer bir yandan sarımsakların kabukları soyularak biraz tuz ile havanda ezilir. Ayrı bir kâsede yoğurt ve mayonez ile iyice karıştırılır. Hazırlanan sos iç malzemelerin olduğu olduğu kaba ilave edilir. Haşlanan makarnalar da karıştırma kabına eklenerek tüm malzemeler özleşene kadar karıştırılır. Bu esnada makarnaların ezilmemesine dikkat edilmelidir. Hazırlanan makarna salatası üzeri streçlenerek soğuması için buzdolabına kaldırılır. Yakalaşık 1-2 saat buzdolabında bekletilmesinde fayda vardır. Buzdolabından çıkarılan makarna salatası küçük kaselere konularak servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }