{ "title": "Makarna Kızartması", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/makarna-kizartmasi.jpg", "date": "21.01.2024 17:12:51", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Makarna kızartması, diğer adıyla makarna cipsi olarak bilinen tarif evde ailenizle film keyfi yaparken patates cipsinin ve patlamış mısırın pabucunu dama atacak cinsten bir tarif. Haşlanmış makarnalar damak zevkinize göre sevdiğiniz baharatlar mısır ya da galeta unu var ise bir parça toz parmesan peyniri ile harmanladıktan sonra fırınlayabilirsiniz. Eğer diyette değilseniz makarnaları biraz daha fazla yağda pişirin. Öyle daha da lezzetli oluyor.

Makarna kızartması için gerekli malzemeler
Makarna kızartması nasıl yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencere alıp içine biraz su koyun. Daha sonra ocağa koyup altını açın. Uzun makarnalarınızı suyun içine koyun ve haşlanmasını bekleyin. Makarnaların parçalanmaması için kısa süre haşlamaya dikkat edin. Makarna kızartması için haşlanan makarnaların suyunu süzüp bir kenara koyun. Daha sonra bir büyük kap alıp içine yumurtaları kırın. İyice yarı yarıya üstü köpük olana kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Çırptıktan sonra üzerine haşlanmış olduğunuz makarnaların koyun. Daha sonra da damak zevkinize göre tuzu ve kara biberi ekleyin. Sonrasında iyice karıştırın. Yayvan bir teflon tava alarak içine dibini kaplayacak kadar sıvı yağı koyun ve yağı kızdırın. Kızdırdıktan sonra tavanın içine hazırladığınız makarnalı karışımı tavaya dökün. Makarna kızartmasının yanmaması için arada bir makarnaların altı bir kalıp şeklini aldı mı diye bakın. Orta ateşte pişirin. Altı kızarınca ve bir kalıp şeklini alınca bir tencere kapağı veya tabak yardımı ile ters çevirip diğer kısmının da kızarmasını sağlayın. Eğer isterseniz tam olarak pişmesine birkaç dakika kala üzerine dil veya kaşar peyniri rendesi serpip tavanın ağzını kapatıp peynirler eridikten sonra ocağı kapatın. Sıcak bir şekilde servis edin. Makarna kızartmanız hazır. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
" } ] }