{ "title": "Makarna Hamuru", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/makarna-hamuru-ac.jpg", "date": "20.01.2024 21:52:48", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Makarna hamuru, Makarna bilindiği gibi çok sevilen ve neredeyse her evde sık sık yapılır diyebiliriz. Makarna deyince herkesin aklına öğrenci evleri gelir ancak makarna sadece öğrenci evlerinde değil makarna herkesin evinde pişen ve genç ya da yaşlı fark etmeden çoğu kimsenin sevdiği bir yemek türüdür. Artık biz bayanlarda makarnayı sürekli aldığımız için evde kendimiz makarna yapmayı tercih etmeye başladı. Biraz zor gibi görünse de aslında ama alıştığınız zaman kolay gelecektir. Eminim evde kendi makarna hamurunu kendiniz yaptığınız için artık paket makarnayı pek beğenmeyebilirsiniz. Benim de bugün sizlere vereceğim makarna hamuru tarifi hem çok kolay hem de çok lezzetli. O zaman şimdiden kolay gelsin.

Makarna hamuru için gerekli olan malzemeler
Makarna hamuru için ilk olarak unun hepsini derin bir kâseye alın. Daha sonra unun orta kısmını eliniz ile açın. Orta boş kısma tek tek yumurtaları kırın. Her kırdığınız yumurtadan sonra yumurtayı bir kaşık veya çatal yardımı ile kenarlarından yavaş yavaş un alarak karıştırın. Tüm yumurtaları kırdıktan sonra zeytinyağı ve tuzunu ekleyip. Bir süre de bu şekilde karıştırdıktan sonra en son olarak yavaş yavaş suyunu ekleyip yoğurun. Hamurunuz ne çok sert ne de çok yumuşak olacak. Kulak memesi dediğimiz kıvamda olması yeterli olacaktır. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez örtün ve 20 dakika dinlenmesini bekleyin. Hamur dinlendikten sonra 4 eşit parçaya bölün ve her parçayı sırası ile açın. Açtığınız hamur ne çok kalın ne de çok ince olsun. Hamuru açtıktan sonra ince ince olacak şekilde şeritler halinde kesin. Kestiğiniz hamuru da yine bir bez üzerine serin ve üzerine tekrar bir bez örtün. Eğer örtmez iseniz hamurunuz kuruyacaktır. Buda görüntü olarak pek iyi durmaz. Tüm hamuru aynı şekilde yaptıktan sonra bir tencereye su koyup kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca bir miktar tuz ekleyip bir süre daha kaynatın. Kaynadıktan sonra kestiğiniz hamuru içine koyup 10-12 dakika pişirin. Pişirdikten sonra arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }