{ "title": "Makarna Böreği", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/makarna-boregi.gif", "date": "21.01.2024 09:11:30", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Makarna Böreği, makarnayı hemen hemen büyük küçük demeden sevmeyen yoktur. Pratik bir yemek olması nedeni ile öğrencilerin en favori yemeğidir. Makarnanın yemek olarak hazırlanmasının yanı sıra mükemmel bir gerçek böreği aratmayacak lezzetteki makarna böreğini denemeye ne dersiniz. İşte sizler için oldukça leziz ve harika tadı ile nar gibi kızarmış makarna böreği.

Makarna Böreği İçin Gerekli Malzemeleri
İç Harcı için
Makarna Böreği Üzeri için
Makarna Böreği Sosu için
Makarna Böreği Nasıl Yapılır?

Makarna böreği hazırlamaya ilk olarak makarnaları haşlayarak başlayalım. Uygun bir tencereye 10 su bardağı su ve yeteri kadar tuz ilave ederek ocağa koyalım ve kaynatalım. Ardından suyun içine 1 paket fiyonk makarnayı ilave ederek yaklaşık olarak 8-10 dakika kadar makarnalar yumuşayıncaya kadar haşlayarak, süzdürerek soğuk sudan geçirerek bir kenarda beklemeye bırakalım. Makarna böreğimizin iç harcı için küçük bir tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyerek ocağa koyalım ve 250 gr kıymayı tavaya ilave ederek kıyma bıraktığı suyu çekinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan kıymanın üzerine ince doğranmış bir adet kuru soğanı ekleyerek kavuralım. Soğanların üzerine küçük doğranmış 3-4 adet sivri biberleri de ekledikten sonra sivri biberler diriliklerini kaybedinceye kadar kavuralım. Üzerine birer tatlı kaşığı biber salçası ve domates salçası ekledikten sonra salçaları ezerek çevirelim. Ardından iç harcın üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, yeteri kadar tuz ve 1 tutam ince kıyılmış maydanozu ilave edip, karıştırarak ocaktan alalım ve ılıyıncaya kadar bir kenarda bekletelim.

Makarna Böreğimizin sosu için uygun bir tencereye 5 su bardağı süt, 5 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı tereyağı ve yeteri kadar tuz ilave edip, tel çırpıcı yardımıyla karışımı iyice karıştırarak ocağa alalım. Hazırladığımız karışımı sürekli karıştırarak kaynayıp kıvam alana kadar pişirelim.

Daha sonra önceden haşlanan makarnaları geniş bir kabın içine alarak üzerine sosu dökerek sosla birlikte harmanlayalım. Dikdörtgen bir fırın tepsisini hafifçe yağladıktan sonra bir yemek kaşığı yardımıyla sosa bulanmış makarnaların yarısını düzgün bir şekilde tepsiye yayalım. Ardından hazırladığımız iç harcı tepsiye yayılmış makarnaların üzerini kaplayacak şekilde yayalım ve üzerine kalan makarnaları yayalım. Ardından makarnaların üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini yaydıktan sonra kaşarların üzerine minik minik doğranmış tereyağını yerleştirelim. Fırınımızı 250 derecede ısıttıktan sonra makarna böreğimizi fırına vererek üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim. Ardından fırının ısısını 160 dereceye indirerek makarna böreğini ağır ağır pişirerek üzerinin nar gibi oluncaya kadar pişirelim. Makarna böreğinin üzeri kızardıktan sonra fırını kapatalım ve tepsiyi fırından çıkarmadan içinin iyice çekmesi için 15-20 dakika kadar sıcak fırının içinde bekletelim. Ardından fırından aldıktan sonra hemen dilimlemeyip iyice soğumasını bekleyelim. Aksi halde böreğimiz dağılır iyice soğuyarak börek kıvamına geldikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }