{ "title": "Makarna Böreği Yufkasız", "image": "https://www.makarnatarifleri.gen.tr/images/makarna-boregi-yufkasiz.jpg", "date": "21.01.2024 13:00:46", "author": "Beyza yakar", "article": [ { "article": "Makarna Böreği Yufkasız, Pasta, börek, tatlı ve tuzlu yiyecekler Türk mutfağında çeşit olarak fazlaca bulunmaktadır. Her ağız lezzetine uygun tatlar bulunur. Eve gelen misafirlerimize, arkadaşlarımıza çayın yanında, kahvelerin yanında bir tatlı ve bir tuzlu yiyecekler kesin yaparız ve ikram ederiz. Türk mutfağında yemek kültürüne fazlasıyla gelişmiştir. Her yiyeceğin birkaç tane yemeği yapılabilir. Mesela makarnanında bir sürü çeşidi vardır. Peynirlisi, soslusu, böreği yapılmaktadır. Bugün sizlere makarna böreği yufkasız tarifini vereceğim.

Afiyet olsun.

Makarna Böreği Yufkasız Malzemeleri
Makarna böreği yufkasız nasıl yapılır?

Öncelikle suyumuzu tencereye koyup kaynayınca içine tuzu atıp makarnayı koyuyoruz ve pişmesini bekliyoruz. Eğer önceden kalmış makarnanız varsa onu kullanabilirsiniz. Makarna haşlanana kadar sosumuzu yapalım. Tenceremize yağlarımızı koyalım ve hafif kızarınca içine unu koyup kavuralım. Sonra sütümüzü azar azar dökelim topaklanmaması için sütü koyarken iyice karıştıralım. Kek kıvamı gibi koyu bir kıvamı olmasını lazım. Daha sonra sosumuzun içine isteğe göre tuzu koyalım. Karabiberi de isteğe göre ne kadar koymak isterseniz o kadar atabilirsiniz. Karabiber koyarsanız da farklı güzel bir tat vermektedir. Elimizi yakmamalı için sosun biraz soğuması gerekiyor. Sonra yumurtaları kırıp çırpalım. Mikserle ya da çırpıcı ile karışımı çırpabilirsiniz. İçinde makarnalı böreğimizi yapabilecek borcamımızı yağlıyoruz. Önce hazırladığımız sosumuzun yarısını borcama yayıyoruz. Üstüne haşlanmış olan makarnayı boşaltıp üstüne sosun geri kalanını boşaltıyoruz. Üstünü düzlüyoruz. Önceden ısıtılmış olan 175 derece fırınımıza borcamımızı koyuyoruz. Üzeri kızarana kadar bekliyoruz. Üstü kızarınca fırından çıkarıp üstüne kaşar peynirini yayalım ve fırına geri koyalım. Kaşar peynirini sonradan koyarsak kaşar peyniri börek pişene kadar yanmaz ve börek güzel pişer. Üstü tam kızarana kadar pişiriyoruz. Kızarınca fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }